Haberler

Ofislerin yüzde 40'ı boş kaldı, kirada 'altı ay bedava'ya geçti

Tarih: 20 Mayıs 2009 Kaynak: Hürriyet Yazan: Ayşegül Akyarlı Güven
Krizin etkisiyle ofis kiralamalarında istediği doluluk oranına ulaşamayan inşaat şirketleri, 'ofiste 6 ay bedava kira' dönemini başlatıyor. Sinpaş Yapı, doluluk oranı yüzde 60'ta kalan Deposite İş Merkezi'nde başlattığı bu uygulama sayesinde kalan boş alanın kiralamasını 2 haftada bitirmeyi hedefliyor.

SİNPAŞ Yapı, Küçükçekmece'deki alışveriş merkezi ve ofis kompleksi yatırımı olan Deposite İş ve Alışveriş Merkezi'ndeki ofis kiralarında 6 ay bedava uygulaması başlatıyor. Kriz döneminde yatırımların azalması ve şirketlerin kapanması sonucunda doluluk oranı yüzde 60'ta kalan Deposite'de, boş kalan yüzde 40'lık bölümün tamamının 2 hafta içinde kiraya verilmesi hedefleniyor. 6 aylık bedava kiralama kampanyasından yararlanmak isteyenler ile 2 yıllık kiracı kalma kontratı imzaladıklarını ifade eden Sinpaş Yapı Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik, "Kampanya ile bedava kira döneminin sona ereceği 2010 sonunda 1 milyon 400 bin TL ciro hedefliyoruz. Çok yakın olduğumuz için Organize Sanayi'deki şirketlerden ve onlarla iş yapan firmalardan da yoğun ilgi bekliyoruz" dedi.

Organize'den kayan olur
Ofislerde 2009 yılı kira bedellerinin 11 TL olduğunu ve bu bedelin 6 ay boyunca alınmayacağını dile getiren Ahmet Çelik, bedava dönemin ardından metrekare fiyat bedellerinin 12 TL'den başlayacağına dikkat çekti ve şunları söyledi: "Özellikle tekstil, finans, yapı, metal ve hukuk sektörünün bizim ofislerimiz ile ilgileneceğini düşünüyoruz. Alışveriş Merkezi bölümünde doluluk oranı zaten yüzde 100'e yakın olduğu için böyle bir kampanyaya gerek duymadık. Ofislerde de bu kampanya sayesinde hem doluluk oranını artırmayı hem de yeni yatırım yapacak girişimcilerin önünü açmayı hedefliyoruz. Konuya 'İşçi çıkartacağına kira ödeme' bakış açısı getiren bir sosyal sorumluluk projesi gözüyle de bakıyoruz."

Ücretsiz otopark
Toplam 6 bin 148 metrekare boş alanın bedelsiz kiralanacağı Deposite İş Merkezi'nde şu an inşaat, turizm, kiralama, factoring, mimarlık, tekstil gibi farklı sektörden şirketlerinin ofisleri yer alıyor. Ofislerin büyüklükleri de 88 metrekareden başlayıp 3 bin metrekareye kadar çıkıyor. Deposite ofis kiracıları bedava kiranın yanısıra ücretsiz otopark hizmetinden faydalanma imkanı da sunuluyor. Deposite çalışanları kafe ve restaurantların yanı sıra yorgunluk ve stres atmayı sağlayan sağlık, spor ve SPA merkezi Life Club'tan da yararlanıyor.

Aidatı düşen eski kiracı bize bozulmaz
Şu an içerisinde geçmiş dönemden kiralama gerçekleştirmiş kiracıların da bulunduğu DeposiTe İş Merkezi'nde yenilere yönelik kampanyanın eskileri üzmeyeceğini dile getiren Ahmet Çelik, "Bu kampanya sayesinde ofislerde doluluk oranı artış gösterecek. Bu yolla varolan kiracılardan alınan işletme bedelleri de düşecek. Yeni kampanyanın eskilere herhangi bir zararı dokunmayacak, aksine yarar sağlayacak" diye konuştu. Deposite Pazarlama Müdürü Sabri İnce de, "Bu bir pazarlama faaliyeti. Daha önceki kiracılarımız da o zamanki kampanyalarımızdan yararlanmışlardı. Ben kimsenin rahatsızlık duyacağını düşünmüyorum" dedi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.