Haberler

Berlin'de ‘7 Mimar 7 Tepe' sergisi

Tarih: 18 Mayıs 2009 Kaynak: Hürriyet Yazan: Mahmut Tosun
İstanbul'un ‘7 tepesine' atfen 7 mimarın eserlerinin sergilendiği ‘7 Mimar 7 Tepe' sergisi, Alman Mimarlık Merkezi'nin daveti üzerine Berlin'deki Mimarlar Birliği Galerisi'nde açıldı.

Sergiye mimarlar Murat Tabanlıoğlu, Nevzat Sayın, Şevki Pekin, Can Cinici'nin yanısıra Teğet mimarcılık adına Burcu Kütükçüoğlu ve Emre Arolat ile Kerem Piker katıldı.

Mimar Süha Özkan'ın kurduğu ‘World Architecture Community'nin organizatörlüğünde yapılan serginin amacı Türkiye'deki çağdaş Türk mimarlarını uluslararası ortama çıkarmak ve tanıtmak. 7 çağdaş mimarın eserleri 30 Haziran tarihine kadar fotoğraf, video gösterileri ve modellerle Berlin Mimarlar Birliği galerisinde sergilenecek.

İlk kez 2008 yılında Torino'da açıldığında büyük ilgi gören ‘7 Mimar 7 Tepe Sergisi' daha sonra dünyanın farklı şehirlerinden davetler almaya başladı. Sergi Berlin'den sonra Cakarta, Bükreş, Viyana ve Brüksel'de de açılacak.

Çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Acet, Berlin Başkonsolosu Mustafa Pulat, Şehir Planlama Bakanı İngeborg Junge-Reyer, Dr. Süha Özkan ve ‘Garanti Galery'nin Müdürü Pelin Derviş birer konuşma yaptı. Ayrıca açılışa katılan mimarlar kısa bir sunumla eserleri hakkında bilgiler verdi. Organizasyonu üstlenen Dr. Süha Özkan, Büyükelçi Acet'e bir teşekkür plaketi verdi.

Sergiyi çok güzel bulduğunu söyleyen Büyükelçi Acet, "Türkiye'nin modernliklerini, yeniliklerini, güzelliklerini tanıtmak sadece kültür alanında olmaz. Aynı zamanda mimari alanda çok önemli ve bunu bugün burada yaşıyoruz. Büyük bir gururla bu sergiyi izledim" diye konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.