Haberler

Binaların sağlamlığı tahrip edilmeden ölçülebilecek

Tarih: 18 Mayıs 2009 Kaynak: Zaman
Ege Üniversitesi (EÜ) Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde, binaların depreme dayanıklılığın tahribata yol açmadan ölçen bir laboratuvar kurulacak.

Bu konuda işbirliği yapılan Japonya Kumamoto Üniversitesi'nden 21. Yüzyıl Mükemmeliyet Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Masayasu Ohtsu, protokol imzalama ve tabela asma törenlerine katılmak üzere İzmir'e geldi. Kumamoto, 2000 yılından bu yana EÜ'nün kardeş üniversitesi. İki üniversite arasında ortak araştırmalar yapılmasını hedefleyen laboratuvarın kuruluş protokolünün imzalanmasından sonra tabelası, EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz ve Prof. Dr. Ohtsu tarafından asıldı. Törene ayrıca EÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Türksever, Dekan yardımcıları Prof. Dr. Semih Ötleş ve Prof. Dr. Nalan Kabay, İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Orhan Yüksel, İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ninel Alver, Yrd. Doç. Dr. Yalçın Alver ve Yrd. Doç. Dr. Selim Altun katıldı.

21. Yüzyıl Mükemmeliyet Merkezi Sorumlusu Prof. Dr. Masayasu Ohtsu, bu türden bir laboratuvarın kurulmasından dolayı memnuniyet duyduklarını söyledi. Japonya ile dostluk köprüsünün bu şekilde daha da pekişeceğini vurgulayan Rektör Yılmaz ise laboratuvarın gelecek nesillere aktarılacak önemli bir eser olacağını söyledi. İki üniversite tarafından ortak araştırmaların yürütüleceği laboratuvarda, büyük önem taşıyan depreme dayanıklılık ölçüm tekniklerinin geliştirilmesi konusunda araştırmalar yapılacak. Ekipman ve malzeme konusunda, Kumamoto Üniversitesi tarafından beş yıllık proje kapsamında destek verilecek. Ayrıca karşılıklı öğrenci ve araştırmacı değişimi de yapılacak.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.