Haberler

MÜSİAD şartlı iskan affı istedi

Tarih: 14 Mayıs 2009
Mahmut Asmalı, acilen çıkarılacak şartlı bir iskan affı ile inşaat sektörünün yeniden canlanacağını belirtti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Mahmut Asmalı, acilen çıkarılacak şartlı bir iskan affı ile inşaat sektörünün yeniden canlanacağını belirterek, "İskan affı ile birlikte inşaat sektörü ve bağlı birçok alt sektörde ciddi canlanma olacak ve bunun sonucunda rekor seviyelere ulaşan işsizliğe de kısa vadede bir çözüm bulunacak" dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Mahmut Asmalı, acilen çıkarılacak şartlı bir iskan affı ile inşaat sektörünün yeniden canlanacağını belirterek, "İskan affı ile birlikte inşaat sektörü ve bağlı birçok alt sektörde ciddi canlanma olacak ve bunun sonucunda rekor seviyelere ulaşan işsizliğe de kısa vadede bir çözüm bulunacak" dedi. MÜSİAD İnşaat Sektör Kurulu Başkanı Mahmut Asmalı Kat Mülkiyeti Kanunu'na ilişkin yaptığı açıklamada, mevcut düzenlemenin yapı kullanma izin belgesi alınmış gayrimenkuller için geçerli olduğuna dikkat çekerek, Türkiye'deki yapıların yarısından fazlasının yapı kullanma izin belgesine sahip olmadığını, hatta Büyükşehirlerde bu oranın yüzde 80'lere ulaştığını kaydetti. Yapı kullanma izin belgesi olmayan vatandaşların evlerinde kanunsuz bir şekilde oturmaya devam edeceğini ifade eden Asmalı, "Kanuna aykırı bu durumun çözülmesi için şartlı olarak iskan affının çıkarılması kaçınılmaz" dedi.

Her iki yapıdan birini ilgilendiriyor
Her iki yapıdan birini ilgilendiren oldukça önemli bir sorunla karşı karşıya olunduğunu vurgulayan Asmalı, şöyle devam etti: "Şayet bu noktada, doğru adımlar atılırsa Türkiye'nin yararına olumlu bir sonuç ortaya çıkabilir. Bizim önerdiğimiz iskan affı, tamamen serbest bir af niteliğinde olmayıp, beraberinde bazı gerekleri yapmak kaydı ile "şartlı bir af' niteliğinde düşünülmelidir. Bu kapsamda olmazsa olmaz koşullardan biri, kullanılan meskenlerin yeni deprem yönetmeliğine uygun güçlendirme projelerinin hazırlanarak binaların güçlendirilmesi olmalıdır. Alınacak bir kararla; kriz nedeniyle IMF ile anlaşma masasına oturmaya zorlanan hükümete sıcak kaynak, işsizliğe çare ve depreme karşı güvenli yapılar sağlanabilir.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.