Haberler

Kriz KİPTAŞ'ı vurdu, yeni projeler beklemeye alındı

Tarih: 18 Mayıs 2009 Kaynak: Milliyet Yazan: Yavuz Karaman
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bir iştiraki olan KİPTAŞ da ekonomik krizden nasibini aldı.

Geçen yıllarda birbiri ardına konut projeleri gerçekleştiren ve neredeyse ayda bir yeni proje satışa sunan KİPTAŞ, adeta duraklama dönemine girdi. En son geçen yıl mayıs ayında 360 konutluk İkitelli Masko Evleri'ni satışa çıkaran KİPTAŞ, aradan geçen 1 yıl boyunca yeni bir projeye başlamadı.

Kriz döneminde elindeki stoğu eritmeyi planlayan KİPTAŞ, bu kapsamda satışı süren tüm projelerinde ortak bir kampanya bile başlattı. Kampanyada göre 120 aya kadar yüzde 0.53'den başlayan faiz oranları ve 3 bin liradan başlayan peşinatlarla konut satılıyor.

KİPTAŞ'ın projelerinde fiyatlar 75 metrekarelik konutlarda 60 bin liradan başlıyor, proje özelliklerine ve konut büyüklüklerine göre değişiyor. Dragos Konakları ve Yeşil Vadi Konakları gibi lüks projelerde ise fiyatlar 1.5 milyon liraya yaklaşıyor.

KİPTAŞ'ın hali hazırda 13 projede satışları devam ediyor. Şirketin internet sitesinde yayımladığı bilgilere göre, satışını sürdürdüğü projeler arasında Tuzla 3. Etap Konutları, Arnavutköy Konutları, İkitelli Masko Evleri, Tepecik Konutları, Silivri Konutları, İkinci Etap, Maltepe Konutları, Hadımköy konutları 2. Etap, İçerenköy Evleri, Yalova Konutları, Dragos Konakları, Yeşil Vadi Konakları ve Pendik Aydos Evleri bulunuyor.

Sitesinde duyuruyor
İstanbul'da hem Anadolu hem de Avrupa yakasında pek çok konut projesi üreten KİPTAŞ'ın yeni projeleri ise rafta bekliyor. İstanbul dışında Yalova'da da bir konut projesi bulunan şirketin özellikle Avrupa yakasındaki projeleri uzun süredir beklemeye alındı.

Ancak KİPTAŞ'ın kısa süre içinde bu suskunluğuna son vererek Avrupa yakasında yeni bir projeye başlaması planlanıyor. Şirketin internet sitesinde yayımladığı ve bekleyen projeleri arasında Çatalca Toplu Konutları, Esenyurt Beşinci Etap Konutları, Bahçeşehir Konutları, Yakuplu Konutları, Gaziosmanpaşa Küçükköy projesi bulunuyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.