Haberler

Yeni dönemde teknik değişim: Proje üreten il yönetimi

Tarih: 21 Mayıs 2009 Kaynak: Olay Yazan: Ahmet Emin Yılmaz
Herkes kulisini konuşmaya devam ediyor ama, AK Parti'nin yeni il yönetiminin önemli bir özelliği var. Proje üreten teknik bir yapı da kazanan il yönetimi, artık belediyelere proje desteği verecek...

Adalet ve Kalkınma Partisi'nde kongre kulislerine takılıp kalındığı için Nagip Vardar başkanlığındaki yeni il yönetiminin özellikleri henüz konuşulamadı. Oysa... Vardar yönetiminin, daha önceki yönetimlerden önemli bir farkı var: Yönetimde bir de proje üreten teknik kadro oluşturuldu. Bu özellik... Bursa'nın tanıdığı Mimar Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer, Şehir Plancısı Nilüfer Arda Taşan ve Harita Mühendisi Celil Çolak'tan kaynaklanıyor. Örneğin... Işıl Zeliha Gençoğlu Maydaer geçen yönetimde özellikle engellilere yönelik çalışmalarıyla öne çıktı ama, mimar kimliğiyle Bursa için projeler de üretti. Bunu da 29 Mart seçiminde AK Parti Nilüfer Adayı olarak gösterdi.

Yine... Şehir Plancısı Nilüfer Arda Taşan, zaten yıllardır Bursa için çözüm projeleri üretiyor. Uludağ'daki sorunları çözecek son planı o yaptı. Kent içi ulaşım konusunda önemli çalışmaları var. Ayrıca... 2004 yerel seçiminde Doğru Yol Partisi Nilüfer Adayı olarak kentsel ve siyasal süreçleri yaşadı. Yine DYP'de İlker Özarslan döneminde il yönetim kurulu üyesiydi.

Celil Çolak da sorunlara kafa yoranlardan. Harita Mühendisleri Odası Başkanı olarak kent için ortaya koyduğu proje ve görüşlerle dikkati çekmişti. 29 Mart'ta da AK Parti Nilüfer'de aday adayı olmuştu.

İşte... Nilüfer'de seçim heyecanı yaşayan bu üç isim, AK Parti İl yönetimine yeni dönemde farklı bir özellik kazandırıyor.

Bu fotoğraftan biz şunu çıkardık: Artık, AK Parti İl de kent için proje üretecek ve hem belediyelere, hem genel yönetime teknik destek sağlayacak.

Bu da Bursa siyasetinde ilk olacak.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.