Haberler

Bursa Atatürk Stadı'na UEFA standardı getirilecek

Tarih: 21 Mayıs 2009 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: İsmail Hakkı Yoğurtçu
Fenerbahçe yöneticileri ve Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'la birlikte Şükrü Saraçoğlu'nda incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatürk Stadı'nın da UEFA kriterlerine uygun bir stad haline getirileceğini söyledi. Başkan Altape, "Atatürk Stadı Bursa'ya yakışacak güzellikte olacak." dedi.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatürk Stadı'nın yerinde yenilenmesine yönelik sürdürülen çalışmalar kapsamında Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'la birlikte Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda incelemelerde bulundu. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Fenerbahçe Kulübü yöneticileri Nihat Özdemir, Ali Koç ve Murat Aydınlar'ın ev sahipliği yaptığı incelemeler sonrasında yaptığı açıklamada, "Atatürk Stadı Bursa'ya yakışacak güzellikte olacak" dedi. Atatürk Stadı'nın yerinde yenilenmesine yönelik en güzel örneklerinden biri olan Şükrü Saraçoğlu Stadı'nı inşa eden yetkili ve kulüp yöneticilerinden statla ilgili bilgiler aldıklarını belirten Başkan Altepe, "Bizde aynı sistemle Bursa'da olimpik stat yapmak için çalışmalarımızı hızlandırdık. Atatürk Stadı, UEFA kriterlerine göre bir stat olacak. Önümüzdeki yaz dönemini boşa geçirmek istemiyoruz. En kısa zamanda inşaata kazmayı vurmak istiyoruz" dedi. Altepe, inşaat sırasında maçların oynanacağını, stadın etap etap yenileneceğini dile getirdi. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nın tüm kısımlarını gezerek, Stat Müdürü Ayhan Bak'tan da bilgi alan Başkan Altepe, Fenerbahçe Müzesi'ni gezerken kupaları göstererek, "Bursaspor'un da müzelerin almayacağı kupaları olmasını canı gönülden arzu ediyorum" şeklinde duygularını dile getirdi.

Yeni Stad Yeni Heyecan Getirecek
Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam da, Bursa'da yeni yapılacak statta büyük başarıları elde etmenin heyecanını şimdiden yaşadıklarını belirterek, "Bursaspor'un sportif başarıları devam ediyor. Stadın yapımına başlanması bizim lige farklı bir heyecanla girmemizi sağlayacaktır" diye konuştu. Sağlam, stadın yenilenmesi ve Bursaspor'a olan desteklerinden dolayı Başkan Altepe'nin çalışmalarının taktire şayan olduğunu belirterek, teşekkür etti. Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer Gümüş ile Büyükşehir Belediyesi'nin teknokrat ve bürokratlarının da katıldığı incelemelerde Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Bursa'nın UEFA standartlarda bir stadı hak ettiğini söyledi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.