Haberler

Burası Cevahir burdan çıkış yok

Tarih: 21 Mayıs 2009 Kaynak: Sabah
İstanbul'un gözde alışveriş merkezlerinden biri olan Cevahir Alışveriş Merkezi'nin yangın merdivenlerine uzanan koridorları, yeni açılan mağaza ve genişletme operasyonlarıyla ortadan kaldırıldı. İnsan hayatının tehlikeye atıldığını söyleyen vatandaşlar, "Sorumlular cezalandırılsın" dedi. Hafta içi 50, hafta sonu ise yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret ettiği Cevahir'deki sorumsuz eylemler, Büyükşehir Belediyesi Şişli Belediyesi ve Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na yapılan şikâyet ve suç duyuruları ile açığa çıktı. Biraz daha fazla kira almak için çaba gösteren alışveriş merkezi yöneticileri, ortak kullanım alanlarının işgal edilmesine ön ayak olarak büyük bir sorumsuzluğa imza attı. 10 katlı Cevahir'in tahliye kapılarını kullanmak isteyen vataşdaşların önüne duvarlar ve dükkânlar çıkıyor. Görüşlerini aldığımız vatandaşlar, "Büyük bir tehlike anında canımızı nasıl kurtaracağız. Bu nasıl bir zihniyet? Kısa sürede gereği yapılmalı" diye konuştu.

İsyan Ettiler
Cevahir'de işletmeci olan Cengiz Yurteri, kaçak bölümleri tek tek tespit ederek kaymakamlıkla ilçe ve büyükşehir belediyelerine bildirdi. Yurteri'nin son durağı ise Şişli Cumhuriyet Savcılığı oldu. Dilekçesinde koridorların, acil çıkış kapılarının ve yangın merdivenlerinin kapatılmasına isyan eden işletmeci, sorumluların cezalandırılmasını istedi. İşgalin takipçilerinden Emrah Töredi ve arkadaşlarının şikâyet adresi ise İBB oldu. 13 Nisan'da şikâyete verilen cevap ise kaçağın resmi itirafı gibi oldu. 4 Mayıs'ta cevap yazısı gönderen İtfaiye Destek Hizmetleri Müdürü Orhan Akyıldız, sorumsuzluğu şöyle anlattı: "27 Nisan'da yapılan tetkik neticesinde, yangın tertibatlarının kaldırılmadığı, ancak koridor işgalinin söz konusu olduğu tespit edilmiştir. İşyerinin işgal ettiği koridorun müdürlüğümüzden onaylı projesine uygun duruma getirilmesi geretiği alışveriş merkezi yönetimine bildirilmiştir."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.