Haberler

Mudanya'ya kent meydanı

Tarih: 25 Mayıs 2009 Kaynak: Olay
Mudanya Belediyesi, Uludağ Üniversitesi'nden eski Tekel arsasını alarak, İl Özel İdaresi'nin desteğiyle ilçeye dev bir kent meydanı yapacak.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk, bu konuda rektörlük ile mutabakata varıldığını söyledi. Aktürk, 'Mudanya'ya 25 bin metrekarelik yeni bir kent meydanı kazandırıyoruz. Tekel arsasının karşılığında Uludağ Üniversitesi'ne Mudanya'da hemen eğitime başlayabilmesi için 16 derslikli Mutareke İlköğretim Okulu'nu veriyoruz. Bu okulun öğrencilerini de, İl Özel İdaresi'nin 1 Nolu Sağlık Ocağı karşısında hemen inşa etmeye başlayacağı 24 derslikli yeni okula nakledeceğiz. Bu arada Ağah Bursalı'nın yaptırdığı binayı da bir kısmı kız yurdu, bir kısmı dershane olmak üzere ihtiyaç olduğu müddetçe kullanılmak üzere Uludağ Üniversitesi'ne tahsis edeceğiz. Bunu haziran ayı meclisinde görüşeceğiz. Bunun karşılığında merkezdeki eski Tekel arsasını üniversiteden alacağız. Ankara'dan onaylanan bir karar ile bu arsanın en batısında, Mudanya Kaymakamlığı'nın bütün hizmet birimlerini tek çatı altında toplayacak güzel bir hükümet konağı inşaatına başlayacağız. Bu hükümet konağının tamamlanmasının ardından meydandaki eski konak ve etrafındaki küçük dükkanlar yıkılıp temizlenecek. Anıtın olduğu bölgede altında 400 aracın park yapabileceği 25 dekarlık çok güzel bir meydan ortaya çıkacak' diye konuştu.

Aktürk, Mudanya limanı ile belediye önündeki meydan arasında da kaldırımları genişletip, tek aracın hiç duraklama yapmadan geçeceği hale getirileceğini bildirdi. Aktürk, bu çalışmanın ne zaman başlayacağına, meydandaki otopark meselesinin çözülmesi ve Büyükşehir yetkilileri ile yapacakları istişareler neticesinde karar vereceklerini sözlerine ekledi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.