Haberler

Vogue'un patronu Avcı, enerjiye 600 milyon $ yatıracak

Tarih: 26 Mayıs 2009 Kaynak: Akşam Yazan: Şenay Köşdere
Vogue markasıyla ilk otelini Antalya'da açan Avcı, enerji sektöründe de iddialı: 10 tane şirket kurduk. Bir Rus kamu şirketiyle 600 milyon $ yatırım planlıyoruz.

Antalya Kemer'de açılma hazırlığında olan 7 yıldızlı Vogue Otel de Mardan kadar olmasa da bu aralar adından çokça söz ettiriyor. Otelle ilgili en çok konuşulan konu ise Vogue'un sahibinin 32 yaşındaki Turan Avcı değil, Rixos otellerinin patronu Fettah Tamince olduğu. Avcı, söylentileri duyduğunu ancak, aldırmadığını söylüyor. '12-13 yıldır Rusya'dayım. İyi para kazandım' diye ekliyor. Turan Avcı'nın hikayesi de Vogue'un Rixos'lara benzerliği gibi pek çok noktada Tamince ile örtüşüyor. Vogue, Rixos Premium'a benziyor çünkü iki otelin mimarı da aynı. Turan Avcı'nın hikayesi Fettah Tamince'ninkine benziyor, çünkü ikisi de Van'ın Çaldıran ilçesinde yoksullukla başlıyor. Rusya'da devam ediyor. Van İmam Hatip ortaokulundan mezun olan Avcı, 19 yaşında soluğu Rusya'da alıyor. Türkiye'den Rusya'ya bavulla deri, bornoz, ne bulursa götürmeye başlıyor. Sonra mücevher işine giriyor. Asıl önemli dostlukları da bu iş sayesinde kazanıyor. Devlet büyükleri, güçlü işadamları Turan'ın müşterileri arasında yerini alıyor. Ardından gayrimenkul işi geliyor. Alışveriş merkezleri açmaya başlıyor. Şu anda Avcı'nın Rusya'da çalışır durumda 5 AVM'si bulunuyor. Ayrıca Moskova'nın merkezinde bir otel inşaatı, şehrin biraz dışında da bir konut projesi bulunuyor.

St. Petersburg'a da Vogue açıyor
Antalya'da otel kurma projesi ise 3-4 yıldır Avcı'nın aklındaymış. Geçen yaz 4.5 ayını Rixos Premium'da geçiren Avcı, Vogue'a da Rixos'tan esinlenmiş. HalaRixos'un Antalya'nın en iyi oteli olduğunu düşünen Avcı, yatırım stratejilerinde de Tamince'den esinleniyor. Antalya Vogue'u 70 milyon dolar yatırımla kuran Avcı, markayı zincirleştirme hedefinde. St. Petersburg'da 270 odalı bir Vogue'un bir yıl içinde açılacağını söyleyen Avcı, K. Kıbrıs Bafa bölgesinde ve Ankara'da birer otel projesinin bulunduğunu anlatıyor.

Libya'da 4 milyar dolarlık proje
Rusya'da 4 milyar dolarlık otoyol projeleri bulunduğunu ifade eden Avcı, projeyi şöyle anlattı: Burada yüklenici şirket Rusya'nın bir devlet şirketi olacak. Biz ise taşeron konumunda olacağız. Ve bı işi Türkiye'den alanında uzmanlaşmış bir şirketle birlikte götüreceğiz.

10 tane enerji şirketi kurduk
Güneş enerjisi işine yoğunlaştıklarını anlatan Avcı, 'Enerjiye sıkı sarıldık. Bütün işleri boşverebiliriz.10 şehir için 10 şirket kurduk. Bir Rus kamu şirketi ile bütün ihalelere gireceğiz. 500-600 milyon dolar yatırım öngörüyoruz. Panelleri de İsrailli bir şirketle ortak Türkiye'de üreteceğiz' dedi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.