Haberler

Yapı Ürünleri Fuarı ilgi gördü

Tarih: 26 Mayıs 2009 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Kamil Anahar
Uluslararası Yapı Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı'nın 8'incisi Trabzon'da açıldı. Fuara 87 firma katılıyor. Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, bir marka kent oluşturmanın önemli adımlarından birisinin de fuar organizasyonlarının olduğunu ifade etti.

Uluslararası Yapı Ürünleri ve Teknolojileri (YAPITECH) Fuarı'nın 8'incisi Trabzon'da açıldı. Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'ndeki fuarın açılışına, Trabzon Valisi Nuri Okutan, Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçoğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Şadan Eren, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Coşkun Kahraman'ın yanı sıra Giresun, Ordu, Gümüşhane ve Bayburt TSO Başkanları katıldı.

Vali Okutan, açılışta yaptığı konuşmada, Trabzon Dünya Ticaret Merkezi'nin sadece Trabzon'un değil, Giresun, Bayburt, Gümüşhane, Ordu ve Rize gibi komşu iller için de önem taşıdığını ve buranın bütün illerin ortak kullanımı için konuşlandırıldığını söyledi.

Trabzon'un bir kültür, sanat ve ticaret kenti olduğunu kaydeden Okutan, 'Ancak Trabzon'u bu özellikleriyle değerlendirmek doğru olmaz. Trabzon'u çevre illerle de değerlendirmek lazım. Bu tür fuarlar bölgeye yönelik yapılmıştır ve bu organizasyonlar ekonomik, sosyal ve ticaret alanında daha da başarı sağlarlar. Bu fuarlar, pazarlamayı öne çıkaracaktır. Pazarlama da ekonominin kalkınması için önemli bir unsurdur. Böyle bir dönemde fuarı düzenleyen Adıgüzel Fuarcılık'a (ADG) ve katılanlara teşekkür ediyorum' diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ise, bir marka kent oluşturmanın önemli adımlarından birisinin de fuar organizasyonlarının olduğunu ifade ederek, bu organizasyonda katkıları olanlara şükran borçlu olduklarını söyledi. Trabzon TSO Meclis Başkanı Şadan Eren ise kriz ortamında böyle bir organizasyonun önem taşıdığını, fuarın Trabzon'da açılmasından memnuniyet duyduğunu belirtti. Kriz ortamının fuarcılığı da etkilediğini ifade etti. ADG Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Adıgüzel de, 87 firmanın katıldığı fuarın, 24 Mayıs'a kadar süreceğini ve 15 bin dolayında ziyaretçi beklediklerini söyledi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.