Haberler

Ayda Bir Gün Sokaklar Bizim

Tarih: 26 Mayıs 2009 Kaynak: İstanbul Büyükşehir Belediyesi


İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum örgütleri, trafik sorunlarına dikkat çekmeye devam ediyor. Ortak olarak gerçekleştirilen Ayda Bir Gün Sokaklar Bizim kampanyasında, toplu taşıma araçlarının faydaları, park etme sorunları, trafik kurallarına uymanın önemi gibi birçok konuya değinildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve sivil toplum örgütleri, trafik sorunlarına dikkat çekmeye devam ediyor. Ortak olarak gerçekleştirilen Ayda Bir Gün Sokaklar Bizim kampanyasında, toplu taşıma araçlarının faydaları, park etme sorunları, trafik kurallarına uymanın önemi gibi birçok konuya değinildi. Trafiksiz bir yaşamın özleminin çekildiği günümüzde bu ay Caddebostan Barlar Sokağı trafiğe kapatıldı. Trafiğe kapatılan sokak, büyük- küçük tüm sokak sakinlerinin katılımı ile renkli sahnelere ev sahipliği yaptı.

Hiç araç alınmayan sokakta oyunlar oynandı, resimler yapıldı. Sokağın tadını çıkaran insanlar piknik sepetleri ile caddeye inerek doyasıya eğlendiler. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Müdürlüğü'ne ait Gezici Trafik Eğitim Otobüsü de sokak sakinlerine trafik eğitimi vererek, trafik sorunlarının eğitim ile çözüleceği konusunda, hem yazılı hemde görsel materyaller ile halkı bilinçlendirme çalışmaları gerçekleştirdi.

Her ay bir yenisinin gerçekleşeceği projeye, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığı Trafik Müdürlüğü, Ulaşım Koordinasyon Müdürlüğü destek verdi. Ayrıca projede Suat Ayöz Trafik Mağdurları Derneği, Bisiklet Sevenler Derneği, Barışa Pedal Derneği, Yaya Derneği, Omurilik Felçliler Derneği, Türkiye Sakatlar Derneği, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği gibi Sivil toplum kuruluşları, Dünya Göz Hastenesi gibi özel kuruluşlar da yer aldılar.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.