Haberler

Gayrimenkul sektörünün liderleri buluşuyor

Tarih: 27 Mayıs 2009 Kaynak: Sabah
2000 yılından bu yana gelenek haline gelen Gayrimenkul Zirvesi'nin dokuzuncusu bu yıl İstanbul REstate Projesi kapsamında ve VARYAP'ın ana sponsorluğunda düzenleniyor. 2-4 Haziran tarihleri arasında Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yerli ve yabancı konuşmacıların katılımıyla gerçekleşecek Zirve'de ulusal ve uluslar arası yatırımcılar bir araya gelerek Gayrimenkul Piyasası'nın nabzını tutacak.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) ve Reed Exhibitions tarafından düzenlenen organizasyonun ana sponsoru bu yıl VARYAP. 2-4 Haziran 2009 tarihleri arasında İstanbul'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda yerli ve yabancı konuşmacıların katılımıyla gerçekleşecek Zirve'de ulusal ve uluslararası yatırımcılar biraraya gelecek. 2000 yılından bu yana düzenlenen ve geleneksel hale gelen Gayrimenkul Zirvesi'nin dokuzuncusu sektörde bir ilki temsil edecek olan İSTANBUL REstate projesi kapsamında gerçekleştirilecek. İstanbul REstate'e bu yıl Avrupa, Ortadoğu, Rusya, Türki Cumhuriyetleri, Kuzey Afrika ve Türkiye'den bini aşkın ziyaretçi bekleniyor.

İstanbul REstate etkinliklerinin ilk günü Zirve'ye, diğer günleri ise fuar, paralel oturumlara ve sektör içi ilişkileri geliştirecek toplantılara ayrılacak. GYODER Başkanı Turgay Tanes, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince, T.C Toplu Konut İdaresi Başkanı Erdoğan Bayraktar ve SPK Başkanı Prof.Dr.Vedat Akgiray'ın yapacağı açılış konuşmalarının ardından Zirve başlayacak. İlk oturum, "Global Piyasalar ve Küresel Kriz" konusuna ayrılırken ikinci oturum da "Gayrimenkul Sektöründe Global Piyasalar" konusu tartışılacak. VARYAP CEO'su M.Erdinç Varlıbaş'ın da konuşmacı olarak katılacağı üçüncü oturumda ise "Konut Yatırımları" konusu ele alınacak. Zirve'nin son oturumunda ise "Alışveriş Merkezleri" konusu işlenecek.

Uluslararası Platform'da yeni projeler tanıtılacak
Türkiye'nin yanı sıra Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika, Rusya ve Türki Cumhuriyetler'den 200'ü aşkın şirket, proje ve hizmetlerini ISTANBUL REstate'de tanıtacak. Ulusal ve uluslararası; yerel yönetimler, gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketleri, proje geliştiriciler, yatırımcılar, finansörler, gayrimenkul yönetim şirketleri, danışmanlık şirketleri, perakendeci ve bayiiler ile medya sektörü ve sektör liderlerini bir araya getiren ISTANBUL REstate yeni işbirliklerinin kurulacağı en önemli platformlardan biri olacak.

İstanbul'u dünyada markalaştıracak ikonik tasarıma sahip VARYAP MERIDIAN katılımcılara tanıtılacak
Türkiye'nin ilk LEED kayıtlı Sürdürülebilir Yeşil Karma Konut Projesi VARYAP MERIDIAN REstate'de yerli ve yabancı katılımcılara tanıtılacak. VARYAP Karma proje kapsamında 1500 konut, 5 yıldızlı otel, iş merkezi, ticaret ve sosyal alanlardan oluşan ekolojik yüksek standartlı binalar inşa edilecek. Projedeki bütün binalar U.S. Green Building Council (USGB)'ın yeşil bina tasarımı için endüstri standardı olarak kabul edilen LEED kriterlerine göre inşa edilecek. Binalar hem tasarım anlamında hem de kullanılacak çevreci malzeme seçimi ile yeşil bina özelliği taşıyacak. VARYAP MERIDIAN 2011 yılında tamamlanacak.

VARYAP'ın ana sponsorluğunda düzenlenecek ISTANBUL REStat'in diğer sponsorları arasında Dumankaya, Emlak Konut GYO, Eroğlu Yapı, Epos Danışmanlık ve Değerleme, İş GYO, Krea Gayrimenkul, MESA GYO, Nurol GYO, Regnum, Soyak, Türkiye Sınai Kalkınma Bankası ve Y&Y GYO bulunuyor.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.