Haberler

Bu kadarı bile beğenildi

Tarih: 27 Mayıs 2009 Kaynak: Cumhuriyet
Burdur'daki Kibyra Antik Kenti'nin tanıtımı için gezi düzenlendi. Geziye katılan Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru ''Kazılarımız sayesinde Kibyra Antik Kenti'nin toprak altında kalan stadyumunun büyük bölümünü ortaya çıkardık. Bu kadarını bile insanlar çok beğendi'' dedi.

Burdur'un Gölhisar Belediyesi'nce, ilçedeki Kibyra Antik Kenti'nin tanıtımı için gezi düzenlendi.

Kibyra Antik Kenti ve yaylaları kapsayan geziye, Burdur Vali Yardımcısı Macit Dalkılıç, Gölhisar Kaymakamı Mustafa Can, Belediye Başkanı Veli Cantilav, Burdur Müze Müdürü Ali Ekinci, İl Kültür Turizm Müdürü Seyit Erdoğan, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru ve üniversite öğrencileriyle yurttaşalar katıldı.

Yrd. Doç. Dr. Özüdoğru, yaptığı açıklamada, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi bünyesinde kurulan Arkeoloji Bölümünde okuyan öğrencilerin, çalışma alanı olarak kullanacağı antik kentin, turizme ve halka tanıtılarak unutulmuşluğundan kurtarılacağını söyledi.

Kibyra'nın gelecekte Akdeniz'in Efes'i olacağını ifade eden Özüdoğru, ''Kazılarımız sayesinde Kibyra Antik Kenti'nin toprak altında kalan stadyumunun büyük bölümünü ortaya çıkardık. Bu kadarını bile insanlar çok beğendi'' dedi.

Kibyra Antik Kenti'nin yüzeyde bulunan kalıntılarının, gerek konumu ve gerekse niteliğinin modern teknolojinin de yardımıyla artık kayıt altına alındığını anlatan Özüdoğru, bu yılki temizlik çalışmalarının yukarı kentte tiyatro, hamam ve agoranın doğu yanındaki geç dönem sur duvarında gerçekleşeceğini dile getirdi.

Yrd. Doç. Dr. Şükrü Özüdoğru tarafından yapılan tanıtımın ardından katılımcılar, Böğrüdelik yaylasında yemek yedikten sonra Kocayayla krater gölüne çıktı.

Gölhisar'ın her bakımdan eşsiz güzellikleri olduğunu dile getiren Gölhisar Belediye Başkanı Veli Cantilav da şunları söyledi:

''Bu tür gezilerdeki amacımız, geleceğin bacasız fabrikası turizmin gelişmesidir. Gölhisar'ın doğal zenginliği olan Kibyra Antik Kenti ve yaylaları turizm açısından çok önemli. Çalışmalarımız meyvesini vermeye başladı. Kayı Turizm yöneticileri tarafından Haziran ayı içinde ilk turist kafilesi gelecek. Kibyra Antik Kenti ve yaylalara gezi düzenlenecek. Bu da Gölhisar turizmi için önemli bir adımdır.''

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.