Haberler

Ünver: Nevşehir'in çehresi değişecek

Tarih: 27 Mayıs 2009 Kaynak: Yeni Şafak
Nevşehir Belediyesi'nin şehri daha da modern hale getirmek için başlattığı çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Belediye Başkanı Hasan Ünver, "Halkımızın bize verdiği destekle ortaya koyduğumuz bu proje 2010 yılı içerisinde tamamlandığında Nevşehir daha farklı bir şehir kimliğine kavuşacak"

Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmaları aralıksız sürüyor. Nevşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) işbirliği ile geçen yıl sonuna doğru hayata geçirilen projenin ilk etabında 704 konut, 32 derslikli ilköğretim okulu, sağlık ocağı, cami ve Ticaret Merkezi yapılıyor. Projenin 2. ve 3. etap çalışmaları başladı.

Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Sarıyaprak mevkiindeki 300 bin metrekarelik bir alanda inşaatları başlatılan projenin birinci etap çalışmalarında kaba inşaatlar yapıldı. 2. etap çalışmalarda 976 konut ile 1 cami yapılacak. 3. etap çalışmalarında ise 920 konut, 1 karakol ve 1 kreş hizmete kazandırılacak.

Daha Modern Bir Kent Olacak
2010 yılı içerisinde tamamlanması öngörülen projesi, TOKİ'nin ülke genelinde ortaya koyduğu dönüşüm projeleri içerisinde gerek yapılan harcama ve gerekse üretilen konut ve sosyal gelişim alanları itibariyle Ankara, İstanbul ve İzmir'den sonra en büyük çalışması olarak değerlendiriliyor. Projenin tamamlanması için TOKİ tarafından 118 milyon TL'yi aşkın bir harcamanın yapılması öngörülüyor. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir'de çağdaş ve modern şehircilik anlamında en önemli projeden biri olarak ele aldıkları Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi'nin tamamlanması ile Nevşehir'in oldukça farklı bir şehir noktasına ulaşacağını söyledi.

Halkın Desteği Boşa Çıkmayacak
Nevşehir'de düşünülmesi bile hayal olan dev projenin başlamasından bugüne kadar gelişine kadar büyük emekler verildiğini dile getiren Hasan Ünver, şunları söyledi: "Sahip olduğu değerleri ile başlı başına bir dünya şehri konumundaki Nevşehir, birbiri ardına ortaya koyduğumuz planlı bir büyüme çalışması ile gıpta ile bakılan şehirlerarasında ilk sırayı alıyor. Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi, tüm Nevşehirlilerin bir projesi haline gelmiştir. Bu noktada bizden emeklerini esirgemeyen Başbakan'ımız Recep Tayyip Erdoğan'a, hükümetimizin değerli bakanlarına, Nevşehir'imizin çalışkan ve fedakar milletvekilleri Rıdvan Köybaşı, A.Erdal Feralan ve Mahmut Dede'ye, TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar'a ve bu yönde bizlere desteklerini esirgemeyen tüm TOKİ çalışanlarına teşekkürlerimizi iletiyoruz. Halkımızın bize verdiği destekle ortaya koyduğumuz bu proje 2010 yılı içerisinde tamamlandığında Nevşehir daha farklı bir şehir kimliğine kavuşacak."

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.