Haberler

Bu kez tarih vermedi

Tarih: 27 Mayıs 2009 Kaynak: Hürriyet
Gençlik Parkı ile ilgili yıllardır her seferinde tarih veren ancak sözünü hiç tutamayan Gökçek, 19 Mayıs'ta açılacak sözünü de tutamayınca bu kez tarih söylemekten kaçındı. Kültür Bakanı Günay'la parkı gezen Gökçek, Gençlik Parkı'nın en kısa zamanda açılacağını söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'a, yeniden yapılandırılan Gençlik Parkı'nı gezdirerek, yapılan çalışmaları anlattı.

Gençlik Parkı'nın şu anda da Başkentlilere kapısını açacak durumda olduğunu ifade eden Başkan Gökçek, "Biz Parkı hiçbir eksik olmadan, dört dörtlük olarak açmak istiyoruz. Bu nedenle tüm çalışmalarımızı tamamlayıp, açılışı kısa bir süre içinde yapacağız" dedi.

Kültür ve Turizm bakanı Ertuğrul Günay ise gezdiği Gençlik Parkı'nın yenilenen yapısıyla beğendiğini belirterek, "Gençlik parkı yenilenen yapısıyla Ankaralıların yeniden gözdesi olacak" diye konuştu.

Gençlik Parkı'nın ağaçlara dokunulmadan yenilendiğini, havuzun restore edildiğini anlatan Gökçek, Gençlik Parkı'nın Ankaralılara kültürel etkinliklere katılma, izleme, eğlenme ve dinlenme fırsatları sunacak hale getirileceğini belirtti.

Gençlik Parkı'nda yeşil dokunun korunduğunu ve yeni ağaçlarla daha da zenginleştirildiğini kaydeden Gökçek, "Park'a dikilen çalıların dışında 7 bin yeni ağaç diktik. Ayrıca, İspanya'dan gelen dünyaca ünlü ışık uzmanları ile geceleri çok farklı bir renk cümbüşü parkı aydınlatacak" dedi.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Gençlik Parkı'nda yapılan çalışmalara ilişkin bilgi vermesinin ardından Başkan Gökçek, kendisinin kullandığı akülü araçla Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AKP Ankara Milletvekili Salih Kapusuz ve Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'e parkı gezdirdi. Gençlik Merkezi ve Kültür Merkezi'nde incelemelerde bulunan grubun en son durağı Tiyatro Salonu oldu.

Salonu çok beğendi
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gençlik Parkı'nda inşa edilen tiyatro salonunu çok beğendiğini belirtti.

Gençlik Parkı gezisine katılan Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Lemi Bilgin'in Tiyatro Salonu'nu görünce heyecanlandığına dikkat çeken Günay, salonun Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte tiyatro, opera, bale, konser ve benzeri kültürel etkinliklerde ortak olarak kullanılabilmesi için Gökçek'ten talepte bulundu.

Günay, "Gençlik Parkı, dokusu korunarak, yeşillikle bütünleşen yeni yapısı, inşa edilen kültür merkezi ve tiyatro salonuyla Ankara'nın önemli bir ihtiyacını karşılayacak ve Ankaralıların yeniden gözdesi olacak" dedi.

Günay'ın Tiyatro Salonu'nun ortak kullanılması talebini memnuniyetle karşıladığını söyleyen Gökçek, salonun ışıklandırılması, bazı teknik özellikler dahil olmak üzere salonda görsel ve ses düzeni ile ilgili çalışmaların yerine getirilmesi için yetkililere, Devlet Tiyatroları ile işbirliği yapmaları yönünde talimat verdi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.