Haberler

Times Square artık yayaların

Tarih: 27 Mayıs 2009 Kaynak: Taraf
ABD'nin New York kentinin en tanınmış simgelerinden Times Square, motorlu araç trafiğine tamamen kapandı.

Hollywood yapımlarında ve reklam filmlerinde muazzam hareketliliğine tanık olduğumuz ve sıkışık trafikte birbirini takip eden otomobiller yüzünden takla atan motorlu araçlar birbirine girince kilitlenen trafiğini yüzlerce kez izlediğimiz ünlü Times Meydanı, bundan böyle yalnızca yayalara açık olacak.

Geçen hafta bu konudaki ilk açıklamayı yapan New York Kenti Ulaşım Komisyonu üyelerinden Janet Sadık-Khan, Broadway'ın 42 ve 47. caddeleri arasındaki bölümünün motorlu araç trafiğine kapatıldığını söyledi.

Açıklamada, turist ya da kent halkından olan yayaların daha rahat hareket etmeleri, gürültü ve egzoz gibi kirlilik unsurlarından arındırılmış olan meydanda trafik kazasına uğrama endişesi olmaksızın daha keyifli vakit geçirmeleri için bu kararın alındığını ifade edildi.

Konuyla ilgili olarak, Belediye Başkanı Michael Bloomberg ise "Bu dönüşümle, şehrin kalbinin attığı ve trafik sıkışıklığıyla ünlenmiş olan alan yayaların hizmetine sunulmaktadır" dedi.

Meydan şimdi çok daha eğlenceli bir yer olacak
Meydanın motorlu araç trafiğine kapatılması ile, hünerlerini sergileyen sokak sanatçılarının yanı sıra ziyarete gelen turistler ve New Yorklular ile çevrede bulunan kafe ve pubların kullanımına çok geniş ve ferah bir alan sunulmuş olacak.

Time Square'in fonksiyonlarının yeniden tanımlanması kapsamındaki uygulamalardan biri de akşam saatlerinde Metropolitan Opera ve Broadway'de sahnelenen gösterilerin, meydana kurulacak dev ekranlarda canlı olarak yayınlanması olacak.

Hafta içi günlerdeki resmi tören ve kutlamalar içinse, Broadway'in bir bölümüne pazar gecesi geç saatlerde bariyerler yerleştirilerek alan tören için hazırlanacak.

Alandaki bisiklet ve motorsuz kaykayların kullanılabileceğini ifade eden Janet Sadık-Khan,

"Uygulama trafik ve iş yaşamı açılarından yararlı. Biz meydanın muazzam eğlenceli bir yer haline geleceği kanaatindeyiz" dedi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.