Haberler

Zazadinhan Selçuklu'ya ödül getirdi

Tarih: 28 Mayıs 2009 Kaynak: Yeni Şafak
Selçuklu Belediyesi "Zazadin Restorasyon Çalışması" ile Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında "Uygulama Ödülü"ne layık görüldü. Yarışmaya toplam 26 belediye 43 ayrı proje ile katıldı.

Beşiktaş Belediyesinin ev sahipliğinde yapılan programa, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile çok sayıda İl Valisi, Belediye Başkanı ve Yerel Yöneticiler katıldı. Yarışmada, Zazadin Han projesi ile "Uygulama Ödülü" alan Selçuklu Belediyesini Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay temsil etti. Altay'a ödülü Kayseri Valisi Mevlüt Bilici verdi. Vali Bilici; "Selçuklu Belediyesi'nin bu yarışmaya birkaç ayrı proje ile katılması ve Zazadin Han ile Uygulama ödülü alması takdirlerimizi toplamıştır. Bu başarıyı kutluyorum ve devamını diliyorum" dedi.

Selçuklu Belediyesi olarak tarihi ve kültürel değerlere sahip çıktıklarını ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise "Konya, Selçuklu Medeniyetine başkentlik yapmış, tarihin her döneminde önemli bir yerleşim yeri olmuştur. Geçmişin izlerini taşıyan şehrimizde bu eserleri gelecek nesillere taşımak için uğraş veriyoruz. Yapılan bu çalışmaların Türkiye genelinde ses getirmesi mutluluğumuzu ve azmimizi artırıyor" diye konuştu. Beşiktaş Belediyesi Akatlar Kültür Merkezinde düzenlenen programda yerel yöneticilere seslenen Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, "Yerel yöneticiler kendi bölgelerindeki tarihi ve kültürel değerlere sahip çıkarak, bu eserleri gelecek nesillere taşımak için gayret göstermelidir. Eski eserlerin restore edilmesi tarihi ve kültürel yapının korunması kadar bölgenin turizmine de önemli bir katkı sağlamaktadır. Tarihe sahip çıkarak, Tarihi Kentler Birliği Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Projesi ve Uygulamalarını Özendirme yarışmasında ödül alan tüm yerel yöneticilerimizi kutluyorum" şeklinde konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.