Haberler

İmar affı yolda, kaçağa devam...

Tarih: 28 Mayıs 2009 Kaynak: Milliyet Yazan: Hasan Pulur
Laf vardır seyredilir, laf vardır üzerinde gidilir. Seyretmenin bir zararı yoktur; örneğin Cumhurbaşkanı'nın "Kürt sorununu çözmek için fırsat çıktı" lafına şöyle bir bakarsanız, eğer lafın sonu gelmiyorsa, seyredin gitsin.

Nedir bu fırsat? Belli değil, siz fırsat deyin bekleyin... Kusura bakmayın, böyle laflar seyredilir, ortaya çıkınca düşünülür, denizdeki balığa para yok!

İkinci bir laf, Başbakan Erdoğan'ın azınlıklara, Müslüman olmayanlara geçmişte yapılanları "faşizanlık" olarak nitelemesi. Diyelim doğru, peki kendisinin kafasında yatan ne?

"Türkiye'de bugün 40 bin kaçak Ermeni var, çalışmaya gelmişler, şimdi biz onları dışarı mı atalım?" Aba altında sopa göstermenin daha âlâsı var mı? Laf, Suriye sınırındaki mayınlı arazinin temizlenme işinin İsrailli bir firmaya da verilebileceğini söyleyenlere cevap... Yani "faşistlik" yapmayın diyor. Hem buna karşı çıkanları "faşist" örneklerle korkutuyor, iki gün önce de 40 bin Ermeninin dışarı çıkarılabileceğini söylüyor. Bu lafları da seyretmeyip ne yapacaksın?

Ama seyredilmeyecek laflar var... Örneğin, seçim öncesi Genel Başkan'ını çarşaf açılımına için ikna eden, İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin... Kaçak yapılar için "bir defaya mahsus" imar affı öneriyor. "Bir defaya mahsus lafı" size hiç yabancı gelmiyor herhalde!

Gerekçesi şu: "Projeye aykırı yapılan bu binaları belediye olarak yıkabiliyorsan buyur yık. Yok yıkamıyorsan o zaman devlet olarak size düşen görev, bu sorunu bir başka yöntemle çözmektir. Bence bu yöntem de, bir defalığa mahsus kendi arsası üzerinde projeye ve ruhsata aykırı olan yapıların belli bir harç ödemesi karşılığı ruhsata bağlanıp, iskân alınabilmesini sağlayacak imar affıdır, buna ihtiyaç vardır. Bunun için de ana muhalefet partisi olarak İstanbul'un bu ayıptan kurtarılması için iktidara ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a çağrıda bulunuyorum."

Bu affı yap, 10 milyar doları kap! "Sen herkesi kör, âlemi sersem mi sanırsın?" Tek çare buymuş da, bir defaya mahsus olacakmış da... Her imar affının palavrası bu değil mi? Hep söylemişizdir, "Nasıl paranın dini, imanı yoksa, belediyeciliğin de ilkesi, kuralı yoktur." Ha CHP'li, ha AKP'li, ha DP'li, fark etmez, aynı dili konuşurlar.

Şimdi bu laf çıktı ya, yeni kaçaklar için kollar sıvandı... Madem bu affı düşünüyorsun, bu kaçak yapılara göz yuman belediye başkanları için ne düşünüyorsun? Cevap var mı?

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.