Haberler

En büyük kültür merkezi

Tarih: 29 Mayıs 2009 Kaynak: Hürriyet
Taksim Atatürk Kültür Merkezi'nin yıkım kararı ile kapatılmasının ardından Büyükçekmece Belediyesi'nin açılışını gerçekleştirdiği Atatürk Kültür Merkezi kültür ve sanata gönül verenleri sevindirdi.

'Yüz ünlünün el izleri' adlı proje ile birlikte açılışı gerçekleştirilen Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nin açılışında konuşan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Taksim'deki Atatürk Kültür Merkezini aratmayacak özelliklere sahip bir kültür merkezi yaptık.Taksim Atatürk Kültür Merekezi'nin perdelerinin kapatılmasıyla üzülen kültür ve sanata gönül vermişlerin yüreklerine Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezini açarak su serptiğimize inanıyorum " dedi.

Kapasite ve özellik bakımından Türkiye'nin ve İstanbul'un en büyük kültür kompleksi olma özelliğine sahip Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi, Türkiye ve İstanbul'un önemli bir kültürel ihtiyacına cevap verecek özellikte inşaa edildi.

Prestij projelerinden birini tamamlayıp hizmete açma aşamasına getirdiği için son derece mutlu olduğunu söyleyen Akgün , "Eğitim ve kültür alanındaki çalışmalarımız ilçemizi dünya çapında tanınır hale getirdi. Kültürel etkinliklerimizi daha etkin hale getirmek için başlattığımız Kültür Merkezi projemizi tamamlamaktan büyük mutluluk duyuyorum "dedi.

Açılışının yapıldığı Kültür merkezi ile ilgili bilgi veren Başkan Akgün, "Türkiye'nin sayılı kültür merkezlerinden birini yaptık. Döner sahnesi orkestra çukuru ve sahne büyüklüğü açısından Türkiye'nin en büyüğü olma özelliğinin yanı sıra, cep sinemaları, internet salonu, kütüphanesi, bilardo salonu ile birlikte İstanbul'un kültürel yaşamına büyük katkısının olacağına inanıyorum" şeklinde konuştu.

Yaklaşık 4 bin 700 m2'lik bir alan üzerinde kurulan Büyükçekmece Atatürk Kültür Merkezi'nde bir adet 600 kişilik tiyatro salonu, iki adet 75'er kişilik orotoryum, 4 adet derslik, Müjdat Gezen Sanat Akademisi (Tiyatro, müzik ve sanat eğitimleri verilecek), bir adet Sanat Galerisi, Aktivite salonlarında Bilardo Salonu, Bilgi evi ve kitap okuma salonu, bir adet de halk kütüphanesi bulunuyor. Bu kütüphane dünyanın bütün sayılı kütüphaneleri ile internet üzerinden irtibatlı olacak.

Takvim
<<Ağustos 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.