Haberler

Karadeniz Sahil Yolu'nda çalışmalara yeniden başlandı

Tarih: 29 Mayıs 2009 Kaynak: Yeni Şafak
Sahil Yolu'nun hiç kazma vurulmamış bölümünü oluşturan Çatalzeytin-Türkeli-Helaldı Yolu'nun Türkeli aksındaki çalışmalara başlandı. 17 kilometrelik güzergahın 9 kilometresinde başlatılacak çalışmayla Türkeli ilçe girişindeki heyelanlı bölge de ıslah edilmiş olacak. Yol çalışmaları yaklaşık 50 milyon TL malolacak.

Karadeniz Sahil Yolu'nun hiç kazma vurulmamış bölümünü oluşturan Çatalzeytin-Türkeli-Helaldı Yolu'nun Türkeli aksındaki çalışmalar start aldı. Kurulan şantiyede incelemelerde bulunan Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan, başlayacak olan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Özcan, "1998 yılından bu yana yapılmasını beklediğimiz bu yolun, ciddi manada bir ekiple gelinip işe başlanacak olması bizi son derece mutlu etti. Bu bağlamda bize katkılarını esirgemeyen sayın valimize, milletvekillerimiz ve Karayolları Bölge Müdürlüğümüzce çok teşekkür ediyor ve kendilerinden Allah razı olsun diyoruz. Bu yol ilçemizin önünü açacaktık. Bu yol ilçemizin kaderidir. En küçük yağmurda çöken bir yolumuz var. İlçe halkımız Sinop'u bırakıp Kastamonu'ya yöneldi. İlçemiz neredeyse yol güzergahı nedeniyle Sinop ile kopmak ve bağını kesmek üzereydi. Bu yaz olmazsa bir sonraki yaz, bu yolun bitmesini bekliyoruz. Bu araçların buraya gelmesi, ilçe tarihindeki en büyük güzelliklerden biri. İnşallah başladığı gibi devam eder. Emeği geçenlere tekrar teşekkür ediyoruz." dedi.

1998 yılında ihale edilmesine rağmen programdan çıkartılarak, adeta yılan hikayesine dönüştürülen güzergahtaki çalışmalar için nihayet kazma vurulacak. Güzergahta ihaleyi alan müteahhit firma Oba İnşaat, şantiyesini kurdu. Programda olan 17 kilometrelik güzergahın 9 kilometresinde başlatılacak çalışmayla Türkeli ilçe girişindeki heyelanlı bölge de ıslah edilmiş olacak. Yol çalışmaları yaklaşık 50 milyon TL malolacak.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.