Haberler

"Bursa kayak merkezi olacak"

Tarih: 29 Mayıs 2009 Kaynak: Olay
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Demirtaş Baraj Gölü'nde kaderine terk edilen çim kayağı tesislerini yeniden kullanıma açacaklarını, gölde de su sporlarının yapılabileceği alanlar oluşturacaklarını belirterek, "Bursa kar, çim ve su kayağı tesisleriyle kayak turizminin merkezi olacak" dedi.

Başkan Altepe, Demirtaş'ta başta çim kayağı tesisleri olmak üzere bölgedeki tüm alanlarda incelemelerde bulundu. Başkan Altepe, her köşesi ayrı bir doğal güzellik olan Bursa'nın bu nimetlerini halkın daha çok istifade edebileceği alanlar haline getirmek için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Kent içinde Bursalılara kazandırılabilecek tesislerle ilgili sürekli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Başkan Altepe, daha önce aktif olarak kullanılan ancak uzun yıllardır kaderine terk edilen Demirtaş Baraj Gölü ve etrafındaki tesislerin de bunlardan biri olduğunu kaydetti. Baraj gölü etrafındaki rekreasyon alanlarının yedine düzenlenmesi için Büyükşehir Belediyesi olarak yeni bir proje hazırlayacaklarının altını çizen Başkan Altepe, "Öncelikle DSİ'ye tahsis edilmiş Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne ait bu tesislerin ve alanın Büyükşehir Belediyesi'ne devrini isteyeceğiz. Ardından başta çim kayağı tesislerinin yeniden kullanılabilir hale getirilmesi ve bölgedeki diğer piknik, spor ve eğlence alanlarının düzenlenmesi için bir çalışmalar yapacağız. Kentin cennet köşelerinden biri olan Demirtaş Tesisleri'ni yeniden Bursa'ya kazandıracağız" dedi.

Yeşil alanların ve çim kayağı tesislerinin yanı sıra baraj gölünün de su sporlarına uygun yapısıyla Bursa'ya kazandırılacak yeni değerlerden biri olacağına işaret eden Başkan Altepe, "Bursa'nın talebine doğru orantılı olarak su sporları alanlarının artırılması gerekiyor. Doğal yapısıyla Demirtaş Baraj Gölü de su sporları için oldukça uygun. Bir proje hazırlayarak baraj gölünde su kayağı ya da alternatif su oyunlarıyla ilgili yapılabilecek çalışmaları değerlendireceğiz. Demirtaş yeniden Bursalıların doya doya kullanabilecekleri canlı bir merkez olacak" diye konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.