Haberler

Ege'deki Türk marinaları yabancı tekneyle doldu taştı

Tarih: 1 Haziran 2009 Kaynak: Sabah
Deniz Turizmi Birliği Başkanı ve Marmaris Martı Marina Genel Müdürü Ercan Güneştutar, Türkiye genelindeki marinalarda mayıs ayında yüzde 85, Marmaris, Fethiye ve Datça gibi önemli turizm merkezlerini kapsayan Güney Ege'de ise yüzde 100 doluluk oranına ulaşıldığını bildirdi. Krizin Türkiye'deki marinalar için fırsata dönüştüğünü ifade eden Güneştutar, şunları söyledi: "Kriz bizi sadece sattığımız akaryakıt ve market alışverişlerinde etkileyebilir, marina doluluğumuzu etkilemez. İspanya ve İtalya'daki yat bağlama ücretleri Türkiye'ye göre 3-4 kat pahalı olduğu için yat sahipleri Türkiye'ye gelmek istiyor. Bu anlamda kriz bizim için fırsat oldu. Ancak marinaların şimdiden dolması nedeniyle talebi karşılamıyoruz. En büyük sorunumuz da bürokrasi nedeniyle marina yapımlarının yavaş gitmesi.''

Yer Sıkıntısı Çekiyoruz
Marmaris Netsel Marina Genel Müdürü Zafer Ergün ise, Türkiye'nin birçok yerinde olduğu gibi kendi marinalarında da artık denizde ve karada doluluk nedeniyle yer sıkıntısı çekmeye başladıklarını söyledi. Ekonomik krizin getirdiği olumsuz beklentilere rağmen sezonun şimdilik iyi gittiğini ve kötü bir öngörünün bulunmadığına işaret eden Ergün, meslektaşlarından aldıkları bilgiler ve kendi marinalarındaki istatistiklerden yat turizminin yoğun geçeceğinin görüldüğünü bildirdi.

Netsel: Yeni marinalara ihtiyaç var
Türkiye'de yeni marinalara ihtiyaç olduğunu dile getiren Netsel Marina Genel Müdürü Ergün Zafer, şöyle dedi: "Hem Türkiye'de hem de Marmaris'te arz talep dengesine baktığımız zaman, yeni marinalara ihtiyaç olduğunu görüyoruz. Yabancı bayraklı yat sahipleri, kendi ülkelerinden buraya geldikleri zaman, bilmedikleri kıyılarda dolaşırken belli sıklıkta marinaların olmasını, kendi seyir emniyetleri açısında tercih ederler.'' 250 koyun bulunduğu Marmaris'te, 3.500 yat çekme ve bağlama kapasiteli 4 marina bulunuyor.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.