Haberler

Levent, Şanzelize Bulvarı gibi olacak

Tarih: 2 Haziran 2009
Zincirlikuyu-4. Levent arasında trafik yer altına alınacak. Dev bulvar Avrupai bir görüntüye bürünecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Zincirlikuyu-4. Levent arasında trafiği yeraltına alıp, caddeyi Şanzelize Bulvarı gibi yapmayı planlıyor. 29 Mart yerel seçimlerinde İstanbul'u ikinci kez yönetmeye hak kazanan ilk başkan olan Kadir Topbaş, yeni dönem projelerini ve merak edilenleri değerlendirdi. Marmaray ve metro çalışmalarını hızla devam ettiren Başkan Topbaş'ın şehrin çehresini değiştirecek 'vizyon projeleri' de var. Yeni dönemde tüneller ve meydan düzenlemelerinin hayata geçirileceğini söyleyen Topbaş'ın en çok konuşulacak projesi ise Zincirlikuyu-4. Levent arasında trafiği yeraltına alıp, caddeyi adeta Champs Elysees (Şanzelize) yapacak olanı. Proje çalışmaları başlatılmış bile. Başkan Topbaş, vizyon projeleri hakkında Sabah Gazetesi'ne bilgi verdi.

Topbaş, ikinci dönem projelerini şöyle açıkladı: "Metro çalışmalarımız sürüyor. Dünyada kriz olduğu için kredi bulmakta zorlanıyoruz. Haliç'i geçecek metro köprüsü çalışmaları devam ediyor. 2012-2013'te Yenikapı'ya gelerek Marmaray ile buluşturmayı hedefliyoruz. Meydan çalışmalarımız, bazı vizyon projelerimiz var. Yeni dönemde tüneller ve meydan düzenlemeleri konuşulacak. Taksim Meydanı'nın yayalaştırılması projesini bu dönemde hayata geçireceğiz. Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ni Ekim ayında açacağız. Zincirlikuyu'dan 4. Levent'e kadar olan trafiği tamamen yer altına alıyoruz. Üzerine meydan yapıyoruz. Altta otoparklar, üstte kafeler olacak Champs Elysees (Şanzelize) gibi. Proje çalışmasını başlattık. Yap-işlet olarak yapmak isteyen de var. "

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.