Haberler

Doğaner Alçı AŞ'den Krize Rağmen Ankara'ya Dev Yatırım

Tarih: 4 Haziran 2009
Doğaner Alçı AŞ'nin yatırımlarıyla gerçekleşen Ankara Bala'daki Panlüx Alçı Levha Fabrikası'nın açılışını yapan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek "yapılan bu yatırımla Bala'nın taşını toprağını servete dönüştürdüklerini" söyledi. Doğaner Alçı Yönetim Kurulu Üyesi Akdağ ise, fabrikada yılda 600 bin ton ve 20 milyon metrekare alçı plaka üretileceğini belirtti.

Üretim alanı ve kapasitesi açısından Türkiye'nin en büyük alçı fabrikası olan ve kendi enerjisini kendisi üreten Doğaner Alçı Fabrikası, Bala'nın Tol Köyü'nde hizmete girdi. Tamamen yerli teknolojiyle ve 11 ay gibi rekor sayılabilecek kısa bir sürede bitirilen Doğaner Panlux Alçı Levha Fabrikası, yılda yaklaşık 50 bin ton alçı ihracatını hedefliyor.

Dünyayı etkisi altına alan global krizin tüm olumsuz etkilerine karşın, inşaat sektörünün iki önemli grubu Akdağ ve Doğan ailelerinin, 30 milyon Euro'luk bir yatırımla kurdukları Panlüx Alçı Levha Fabrikası 25 Mayıs 2009 Pazartesi günü düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'de yaşanan siyasi sorunların çözümü için, herkesin tekliflerini vatanseverce ortaya koymasının faydalı olduğunu vurguladı.

Enerjisini kendi üreten fabrika
Fabrikanın açılış töreninde bir konuşma yapan Doğaner Yönetim Kurulu Üyesi Akdağ, fabrikada yılda 600 bin ton ve 20 milyon metrekare alçı plaka üretileceğini ifade etti. Fabrikanın, alınında Türkiye'nin yüksek teknolojiyle yapılan ilk fabrikası olduğuna dikkat çeken Akdağ, bu tesisin 11 ay gibi kısa bir sürede tamamlandığını söyledi. En büyük sıkıntıyı elektrik konusunda yaşadıklarını belirten Akdağ, bunu aşmak için ise 2 milyon Euro harcayarak elektrik tesisi yaptıklarını bildirdi. Son 3 yıl içinde fabrikaya 30 milyon Euro'luk bir yatırım yaptıklarını ve tüm Türkiye'ye yayılmış 140 bayilerinin olduğunu kaydeden Akdağ, yaşanan ekonomik krizden çıkılacağına dair inancını da dile getirdi.

Alanında Türkiye'nin en büyük tesisi
Tesisle ilgili bilgi veren Doğaner Alçı AŞ Genel Müdürü Tuğrul H. Özant, fabrikanın, Türkiye'nin alçı ihtiyacının yüzde 30'unu karşılayacağını belirtti. Özant, fabrikanın gerek alan, gerekse alçı levha üretim kapasitesi bakımından Türkiye'nin en büyük tesisi olduğunu söyledi. Tesisin yapımında tamamen Türk mühendis ve mimarların görev aldığını belirten Özant, yatırımın maliyetinin ise 30 milyon Euro olduğunu ve deneme üretiminde ürettiği ürünlerle ilk sevkiyatını 14 Mart 2009'da yapıldığını söyledi. Özant, alçı taşı olarak Bala'nın, dünyanın en zengin bölgesi olduğunu söyledi. Bala'da 6 milyon ton alçı rezervi olduğunu belirten Özant, bunun da yaklaşık 20 yıllık ihtiyacı karşılayacak bir rakam olduğunu ifade etti.

Bala'nın Tol köyünde hizmete giren Doğaner Panlux Alçı Levha Fabrikası'nın açılışına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Doğaner Alçı Yönetim Kurulu üyesi Erdoğan Akdağ, Doğaner Alçı AŞ Genel Müdürü, Tuğrul H.Özant, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bala Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz ve çok sayıda davetli katıldı.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.