Haberler

Eskişehir Odunpazarı evleri ile turizm patlaması yaşıyor

Tarih: 8 Haziran 2009 Kaynak: Yeni Şafak Yazan: Abdullah Yeşilkaya
Odunpazarı tarihi evlerin resterasyonu ile yaşadığı inanılmaz değişimi turizme çeviriyor. Sarhoşların mekanı olan tarihi sokaklar bugün ev hanımlarının işlettiği ticarethanelere dönüşmüş durumda. Belediye Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İsa Akgül, Eskişehir'de yaşanan turizm patlamasında Odunpazarı evlerinin katkısının büyük olduğunu söyledi.

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı'nın büyük gayretleri ile 2006 yılında başlatılan odunpazarı evleri restorasyon çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Bugüne kadar 110 ev 10 sokakta gerçekleştirlen tarihi odunpazarı evlerini restorasyon çalışmaları odunpazarını adeta müsbet anlamda tanınmayacak hale getirmiş durumda. Bir zamanlar içki içenlerin bali çekenlerin mekanı olan odunpazarında şu an büüyk hareketlilke yaşanıyor.

Önceden evlerini terkedip ayrılanlar tekrar yeniden odunpazarına dönmye başlamış durumda. Birçok konak ve ev işletmeye açılırken dışardan yoğun oranda turst de gelmeye başladı. Odunpazarı Belediyesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İsa Akgül yürütülen resterasyon çalışmaları ve evlerin turizme katkısıyla ilgili gazetemize açıklamada bulundu.

Turizme Katkımız Artarak Sürecek
Başkan Burhan Sakallı'nın bir inanılmazı gerçekleştirdiğini ifade eden Müdür İsa Akgül, "Bugün Safaranbolu ve Beypazarı Evlerinin yıllar süren çalışmalardan sonra ancak bu hale geldi. Odunpazarı Evleri ise 3 yıl gibi kısa bir zamanda ayağa kaldırıldı. Bu bizim için büyük bir başarıdır. Odunpazarımız artık sarhoşların balicilerin mekanı değil, tarihi tusrtik evlerin güzel sokakların olduğu çeşmelerinden su seslerinin duyulduğu bir mekan konumuna gelmiştir" dedi. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı Yılamz Büyükerşen'inde son yıllarda Eskişehir'in turizm patlamasına sahne olduğunu söylediğini dile getiren Akgül, "Bunda Odunpazarı evlerinin katkısı oldukça büyük. Bu katkı artarak devam edecektir" diye konuştu.

Ev Hanımları İşletmeci Oldu
Odunpazarı'nın Eskişehir'in cazibe merkezi olmaya başladığını belirten Akgül, "Çalışmalarımız hızlı bir şeklide devam ediyor tarihi konaklar ve evler hızla restore ediliyor. Ev hanımlarımız kendi evlerini işletmeye açmış gerçekten evinin hanımı durumuna gelmişlerdir" şeklinde konuştu. Şu anki çalışmalarının 200 yıllık tarihi Hasan Tahsin Konağı'nda devam ettiğini belirten Akgül, "Binayı kriko ile ayağa kaldırarak içindeki çürüyen ahşap kısımları ayıklayıp yenilerini yerine monte ettik. Bu konağımızı aslına uygun olarak yeniden yapıyoruz. İnşallah bu tarihi binamız en kısa zamanda hizmete açılacak" dedi.

"Zaman Tüneli"ne Çağırıyoruz
Zaman tünelinin Odunpazarı'nda yaşandığını belirten Akgül şunları söyledi; "Geçmiş zamanlara gitmek isteyenleri odunpazrındaki 'zaman tüneli'ne çağırıyoruz. Odunpazarı'nın cazibe merkezi olmaya başlaması ile bir çok sivil toplum kuruluşunun buralara yerleşti. İlçemizi şenlendiren ve tarihi ayağa kaldıran başta Belediye Başkanımız Burhan Sakallı olmak üzere tüm çalışanlarımza emeği geçen herkese ve çalışmalarımızda bizleri destekleyen Odunpazarlı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz"

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.