Haberler

Kıyılarda imar yetkisi belediyeden alınıyor

Tarih: 11 Haziran 2009 Kaynak: Türkiye Yazan: Yücel Kayaoğlu
TOKİ Tahvil İhraç Edecek
TOKİ ile ilgili yapılan bir başka önemli değişiklik ise kaynak bulunmasına yönelik oldu. Kaynak sağlanması için TOKİ tahvil ihraç edebilecek. Bunun için Sermaye Piyasası Kuruluna kayıt zorunluluğu olmayacak.

Kültür ve turizm koruma, gelişim bölgeleri ile turizm merkezlerinde, kıyıda ve sahil şeridinde kalan yerlerde "imar uygulamaları ile ruhsatlandırma" işlemlerindeki yetkiler belediyelerden alınıp, Kültür ve Turizm Bakanlığına bırakılmasına ilişkin kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ile arkadaşlarının imzası ile verilen kanun teklifi Toplu Konut Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapıyor. Teklif kapsamında, sahil şeridindeki belediyeleri imar konusunda devre dışı bırakıyor.

Ataşehir Finans Merkezi
Teklifte, İstanbul'un finans merkezi yapılmasının önemli adımlarından biri olan Ataşehir Finans Bölgesi ile ilgili hükümler de yer aldı. Ataşehir Finans Bölgesinin haritası ve sınırları çizildi. Sınırlar, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Kadıköy, İzmit-Ankara E-5 Karayolu, Ankara Otobanı olarak belirlendi. Teklife göre, bu alan içerisinde kalan bölgede belediye ya da diğer kamu kurum ve kuruluşlarına ait olan her türlü ölçekte plan, parselasyon planları, tüm imar uygulamalarını yapma, yaptırma, onama, askı ilan, itirazların değerlendirilmesi dahil tüm izin ve yetkiler ile proje onayı, yapı izni, yapım sürecindeki yapı denetimi, yapı kullanma izni ve inşaata dair sari tüm izin ve yetkiler TOKİ'ye bırakıldı.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.