Haberler

Deniz kokmaya, turizmci endişe duymaya başladı

Tarih: 11 Haziran 2009 Kaynak: Milliyet
Körfez'den yükselen kötü koku, turizmcileri sıkıntıya soktu. Ağız birliğiyle, "Konuklar şikayetçi. Bu durum, kent turizmini olumsuz etkiler. Bir an önce önlem alınmalı" dendi.

İzmir'deki otelciler ve seyahat acentelerinin yetkilileri, Körfez'den yayılan kötü kokunun, yerli ve yabancı turistlerin en önemli şikayet nedeni olduğunu açıkladı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) İzmir Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Rıza Gençay, artan kokunun, turizm açısından olumsuz gelişmelere neden olacağını belirtti. Gençay, "Yabancı turistlerin güzergahı üzerinde bulunmadığından, koku daha çok yerli turistlerin şikayet nedeni. Havanın ısınmasıyla birlikte şikayetlerinin de yükseleceğini düşünüyoruz. Bu olumsuzluğun turizm açısından giderilmesi gerekir" dedi.

Karaca ve Kaya Prestij otellerinin sahibi Mustafa Kahya da yerli turistlerden "İzmir'in koktuğuna" dair şikayetler aldıklarını belirterek, "Bilhassa iç turizmde karayollarıyla seyahat eden turistler otellerin şikayet formlarına Körfez'in kötü koktuğunu yazıyorlar" dedi. Kentin ‘komik' duruma düştüğünü savunan Kahya, şöyle devam etti: "Körfez'in temizlenmesi için ciddi paralar harcandı. 21. yüzyılın, 2009 yılının yaşandığı bu günlerde müşterilerimiz durumu 'beceriksizlik' olarak nitelendiriyor. Biz bugüne kadar Büyükşehir Belediyesi'nden konuyla ilgili bir açıklama bekledik ama henüz alamadık."

Denizden kaçış
İzmir Palas Oteli Genel Müdürü Ahmet Kilimci de benzer şikayetleri aldıklarını dile getirdi, "Koku, zaman zaman otelimize kadar geliyor" diye konuştu. Kilimci, "Bu durum, kalış sürelerini kısaltmıyor. Çünkü gelen müşteriler ya iş nedeniyle ya da anlaşmayla geliyor. Ama bize bir sonraki gelişlerinde denize yakın bir otelde konaklamayacaklarını söylüyorlar" dedi. Bu durumun, turizmi olumsuz etkileyeceğini kaydeden Kilimci, otelciler olarak bir araya gelip, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na koku şikayetini iletebileceğini ifade etti. Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU Genel Müdürlüğü yetkilileri, Karabağlar'dan itibaren Meles Çayı'na moloz döküldüğünü, çöp atıldığını, çaydaki kirliliğin yaz aylarının yaklaşmasıyla kötü koku yarattığını belirtti. Kirliliğin ve kokunun önüne geçilmesi amacıyla kepçelerle temizlik çalışması başlatıldığı bildirildi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.