Haberler

Ege'nin başkanı 'Kocaoğlu' oldu

Tarih: 11 Haziran 2009 Kaynak: Milliyet Yazan: M. Hakkı Özbayır
Ege Belediyeler Birliği'nin başkanlığına Aziz Kocaoğlu getirildi. Birlik merkezinin Manisa'dan İzmir'e taşınması da kararlaştırıldı.

Ege Belediyeler Birliği'nin 2009 genel kurulu Manisa'da yapıldı. İl, ilçe ve belde belediye başkanları katıldı. Tek dereceli başkanlık seçimini 180 üyeden 162'sinin oyunu alan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu kazandı. Beş yıl süreyle bu görevi yürütecek Kocaoğlu'nun katip üyeleri Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı, Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, Tunçbilek Belediye Başkanı Muttehar Temel, Demirci Belediye Başkanı İhsan Temel oldu.

Bir yıl görevde bulunacak Ege Belediyeler Birliği Encümeni'ne de Uşak Belediye Başkanı Ali Erdoğan, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kütahya Belediye Başkanı Mustafa İça, Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek, Çardak Belediye Başkanı Mustafa Kocazeyrek ve Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın getirildi. Dönemin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Burhan Özfatura tarafından 1986 yılında kurulan birliğin, 1999'da Manisa'ya alınan merkezinin tekrar İzmir'e taşınmasına da karar verildi. Bu amaçla İçişleri Bakanlığı'na yazı gönderilmesi, ayrıca birliğe 5 geçici üye alınması benimsendi.

Ege için el ele vereceğiz
Başkan Aziz Kocaoğlu, tüm üyelere teşekkür etti. Kocaoğlu, Ege Bölgesi için el ele vereceklerini dile getirdi, şunları söyledi: "Ege belediyelerinin daha yararlı olması, bilgi alışverişi ve dayanışması içinde başarılı hizmetler yapması için var gücümüzü göstereceğiz. Belediye başkanlığı meşakkatli bir iş. Dayanışma içinde olursak birbirimizi hem tecrübe hem bilgi yönünden takviye edersek, inandığımız doğrultuda çalışırsak önümüzde hiçbir engel yok. Belediye başkanlığı diğer siyasi görevlerden farklı. Belediye başkanı tek dereceyle seçilir. Gücünü orada yaşayan insanlardan alır, oy versin vermesin herkesin başkanı olur. Belediye başkanının gücü adil olmasından, adil hizmet adil uygulama yapmasından gelir."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.