Haberler

Çanakkale Seramik&Kalebodur Mimarlık Kültürüne ARKİV'e Sponsor Olarak Destek Veriyor

Tarih: 11 Haziran 2009

Mimarlık ve tasarım kültürüne verdiği destek ile adından sıkça söz ettiren Türkiye'nin öncü markalarından Çanakkale Seramik&Kalebodur, Türkiye'nin Mimarlık Arşivi ARKİV'in 3 sene boyunca sponsoru oldu.

ARKİV'in aksamadan çalışması ve gerekli güncellemelerin zamanında yapılması için tüm gayreti gösteren Arkitera Mimarlık Merkezi, 2009 yılı başından itibaren yeterli maddi desteği bulamadığı için arşivi bir süreliğine kapatmak zorunda kalmıştı. Ardından ücretli abonelik modeli ile ARKİV'i yeniden açan Arkitera Mimarlık Merkezi, arşivin eskisi gibi herkese ücretsiz açık olması için başka kaynak arayışlarına da devam etti.

Geçtiğimiz günlerde bu arayış mutlu bir şekilde sonlandı. Arkiv projesinin en başından beri destekleyicisi olan Çanakkale Seramik&Kalebodur, ARKİV'i tekrar destekleme kararı aldı.

Çanakkale Seramik&Kalebodur'un üç yıl boyunca ARKİV'e sponsor olması ile Türkiye'nin Mimarlık Arşivi, eskisi gibi sürekli güncellenmeye, genişlemeye devam edecek ve Türkiye'deki mimari üretimin bir aynası olacak.

Kısa Kısa ARKİV
Türkiye'deki Cumhuriyet Dönemi ve sonrasındaki mimari üretimini belgelemek amacıyla Arkitera Mimarlık Merkezi 2003 yılında bir arşiv projesi başlattı. Arkitera Mimarlık Veritabanı olarak başlayan daha sonra ARKİV ismini alan arşiv, Türkiye'deki mimarlık üretimini belgelemenin yanında zaman içinde mimarlar, mimarlık öğrencileri, profesyoneller için önemli bir başvuru kaynağı halini aldı.

8.000'den fazla proje, 200'den fazla mimar, 500'den fazla mimarlık ofisini bünyesinde barındıran ARKİV, mimarlık alanında sistematik bilgi sunan internet siteleri arasında Türkiye'de öncü ve tek, dünyadaki benzerleri arasında önemli bir konumda.

Günde yaklaşık 5.000 kişinin ziyaret ettiği internet sitesinin içeriği ise izlenme oranlarına paralel olarak artmaya devam ediyor.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.