Haberler

Başkan Acar’ı kızdıran logo

Tarih: 12 Haziran 2009 Kaynak: Hürriyet Ege Yazan: Ali Gündoğan
Muğla'nın Marmaris İlçesi'nde, aralarında bar ve disko gibi eğlence mekanlarının da bulunduğu restoran, apart, otel ve turistik tesislerin imara aykırı olduğu gerekçesiyle belediyece mühürlenmesi, ilginç bir karşılık buldu.

Belediyenin uygulamalarına tepki amacıyla, Marmaris fotoğrafının üzerine photoshop yöntemiyle bal mumu soğuk mühür yerleştirilip tüm sivil toplum örgütleri ve daire müdürlükleri ile basın yayın kuruluşlarına gönderildi.

Kim tarafından hazırlandığı tespit edilemeyen "Marmaris'in yeni logosu" başlıklı mail Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar'ın tepkisini çekti.

Protesto ediyorum
Başkan Acar, "Yıllar boyu yasa dışı yollarla kendine büyük rant elde eden kişi ve kişilerin işlerini yasal olarak engellediğimiz için böyle bir yola başvurmuşlar. Belediye olarak bizler uygulama merkeziyiz. Yasa dışı binaların mühürleme işlemlerini yapmak asli görevimizdir. Bu görevi yerine getirirken siyasi ayrımcılık yapmadık. Marmaris'te 3 binin üzerine imara aykırı yer var. Bu işlemleri yapmadığımız takdirde 'görevi suistimal' suçundan Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanırız. Kimse bir dakika cezaevinde yatmak istemez. Dünyanın incisi Marmaris'in Bodrum gibi beton şehir olmasına asla izin vermeyeceğiz. Böyle bir logoyu on binlerce kişiye elektronik posta ile gönderen kimliği belirsiz kişi ve kişileri halkım adına protesto ediyorum" diye konuştu.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.