Haberler

Büyükşehir'den rövanş gibi karar

Tarih: 15 Haziran 2009 Kaynak: Milliyet Yazan: Utku Bolulu

Meclisten, Alsancak'taki atıl viyadüklerin kullanımına onay vermeyen Özelleştirme İdaresi'ne çalım... Konak'ta iskele alanını 14 kat büyütmeyi öngören plan değişikliği talebi reddedildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Özelleştirme İdaresi'nin, Konak İskele alanını 14 kat büyütecek, Konak Meydanı düzenlemesini bozacak imar planı değişikliğini geri çevirdi. Belediye meclisi üyeleri, değişiklik talebini, ‘kentsel kimliği yansıtan bu önemli alanı yok edebilecek müdahale' olarak değerlendirdi, ‘Konak Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı İmar Planı'na aykırı buldu. Öngörülen plan değişikliğinin, imar planı çizim tekniğine ve lejant gösterimine de uygun olmadığı kaydedildi. Bu değişiklik isteminin, yürürlükteki 1/5 bin ve 1/bin ölçekli koruma maaçlı imar planı kararlarıyla bu kararlar doğrultusunda halihazırda var olan kullanımlara aykırı nitelikte olduğu tespiti de komisyon raporunda yer aldı.

‘Yeniden hazırlansın'
Meclis üyeleri, oybirliğiyle "Konak Meydanı ve Çevresi Koruma Amaçlı İmar Planı kararlarıyla bütünlük sağlamaması, kentsel kimliği yansıtmada önemli bir alanı yok edebilecek müdahale içermesi nedeniyle uygun olmadığı" sonucuna vardı. Öneri plan, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı'nın da onayladığı mevcut planları koruyacak şekilde yeniden hazırlanması için Özelleştirme İdaresi'ne geri gönderildi.

Büyükşehir Belediyesi, 10 yıldır atıl duran Alsancak viyadüklerinin, kent trafiğini rahatlatacak şekilde kullanımını öngören imar plan değişikliği hazırlamış, Özelleştirme İdaresi'nin de onayına sunmuştu. Kurum, geçen hafta, Alsancak Limanı'nın özelleştirilmesi sürecinin devam etmesini gerekçe göstererek, değişiklik talebine geçit vermemişti. Belediye meclisinin aldığı kararın, ‘rövanş' niteliğinde olduğu yorumları yapıldı. Öte yandan mecliste ve belediye kulislerinde, Özelleştirme İdaresi'nin, plan değişikliğiyle Konak İskele alanını genişleterek, kiralama alanları yaratmak istediği de öne sürüldü.

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.