Haberler

Kiska, New York'ta atıl demiryolunu geleceğin parkı yaptı, Bloomberg'ten övgü aldı

Tarih: 15 Haziran 2009 Kaynak: Hürriyet Yazan: Razi Canikligil
ABD'de otoyol, köprü, gökdelen ve metro ihaleleri alan Türk İnşaat firması Kiska, New York'un Manhattan adasında yaklaşık 50 yıldır kullanılmayan, atıl durumdaki tren yolu olan High Line Park'ı 21'inci yüzyıla yakışır modern bir park haline dönüştürdü.

New York Belediye Başkanı Michael Bloomberg tarafından açılışı yapılan Highline, New York'a gelen turistlerin Özgürlük Anıtı, Central Park ve Empire State Gökdeleni ile birlikte en çok ilgi göstereceği yer olacak.

29 yıldır atıl durumdaydı
High Line Güzelleştirme Projesi, geçmişte Manhattan'ın Et Pazarı'na giden trenlerin geçtiği, 1980 yılından bu yana atıl durumda olan demiryolu hattında hayata geçirdi. İlk olarak yorgun demirler yenilendi. Sonra herbiri 350 kilodan oluşan 6 bin adet betonarme döşeme yerleştirildi. Çevre düzenlemesi, yürüyüş parkurları, özel oturma alanları, su fıskiyeleriyle çağdaş bir parka dönüştürüldü. Hudson Nehri ve Manhattan'ı gören yerden 12 metre yüksekliğindeki park, geleceğin parkı olarak anılmaya başlandı. Kasaphaneler semti diye bilinen Meat Packing District'teki Gansevoort Sokağı'ndan 20'nci Sokak'a kadar viyadük şeklinde olarak uzayan park, ilerideki aylarda 33'üncü Sokak'a kadar uzayacak.

Kiska'nın başarısı
Tamamı 172 milyon dolara mal olan Highline'ın 120 milyon dolarlık işini Kiska tamamladı. 4 aşamalı projenin 3 aşamasının ihalesini kazanıp 2 aşamayı tamamlayan Kiska, Michael Bloomberg'den büyük övgü aldı. New York belediye başkanı Michael Bloomberg, High Line için "benim en değerli hizmetim olacak" ifadesini kullanarak, Kiska'nın Türk mühendislerinin tek tek elini sıkarak kendilerine teşekkür etti. Kiska'nın ABD'deki yöneticisi Alp Baysal, "Kiska firması olarak New York'ta 30 yıldır çok önemli işleri tamamladık, köprü, tren yolu, gökdelenler yaptık. Ancak en önemlisi ve bizi uluslararası ün kazandıracak iş olarak "High Line Park" hepsinden değerli. İlk defa bir açılışıma hem New York şehrinin tüm idarecileri hem de sosyetenin önemli isimleri katıldı" diye konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.