Haberler

Sinpaş ve Ülker grubu Katarlı ortakla 'yeşil bina' yapacak

Tarih: 15 Haziran 2009 Kaynak: Sabah Yazan: Bülent Yoldaş
Sinpaş GYO, Sağlam GYO ve Katarlı Barwa International, Zeytinburnu'nda 60 milyon dolarlık yatırımla otel ve rezidans projesi gerçekleştirecek. Proje yeşil bina konseptinde olacak.

Acıbadem'de yapımına başlanan Acıbadem Akasya projesinin ana ortaklarından Sinpaş ve Ülker grupları Zeytinburnu'nda yeni bir proje geliştirme hazırlığında. Katarlı Gayrimenkul Şirketi Barwa İnternational, Ülker Grubu şirketlerinden Sağlam GYO ve Sinpaş GYO'nun ortak olduğu Ottoman Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Çelik, "Eylül 2007'de 87 milyon TL + KDV bedelle Emlak GYO'dan satın aldıkları 15 bin 500 metrekarelik arsa üzerine otel, ofis ve rezidanstan oluşan karma bir proje hayata geçireceklerini söyledi.

Yeşil Bina Konsepti
Çelik, burada yapılacak projeye ilişkin konsept projeler üzerine çalıştıklarını belirterek, Türkiye'den Mimarlık Limited AŞ ve Gökhan Avcıoğlu - GAD Mimarlık Ofisi ile Mısırlı mimar Mehtat Abuzeid'in Ech Egypt Consulting ofisine ve Dubaili bir mimarlık ofisine ikişer tane konsept proje hazırlattıklarını belirtti. Çelik, projelerin değerlendirilmesi sonucu Mimarlar Ltd.'nin hazırladığı konsept projelerden birini seçtiklerini açıklayarak, imar planı yapma yetkisi Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda olan arsanın imar palanının netleşmesi ve konsept projenin bu plana uyması halinde projeye 2010 yılında başlayacaklarını kaydetti. Çelik, projelnin detayları hakkında da bilgiler vererek, apart otel, sosyal tesisler ve rezidanslardan oluşan projenin arsa maliyeti hariç yaklaşık 60 milyon dolarlık bir yatırımla hayata geçirileceğini belirtti. 29 katlı projenin üzerinde helikopter pistinin de yer aldığını ifade eden Çelik, Türkiye'de ilk kez Acıbadem Akasya projesinde uygulanacak her katta bahçe uygulamasını Zeytinburnu projesinde de uygulayacaklarını, kat bahçelerinde gerçek toprak, ağaç ve çimlerin kullanılacağını söyledi.

TOBB İmar Planını Bekliyor
OTTOMAN Gayrimenkul'un Zeytinburnu'ndaki arsasının hemen yanında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin de (TOBB) 73 bin metrekarelik arsası bulunuyor. Arsayı, Eylül 2007'de Emlak GYO'dan 392 bin TL + KDV'ye satın alan TOBB, burada bir proje geliştirmek için Kültür veTurizm Bakanlığı'nın bölge ile ilgili yapacağı imar planı revizyonunu tamamlamasını bekliyor.

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.