Haberler

Vergili: Yeni Belediye Binasına Taşınma Konusu Kapanmıştır

Tarih: 15 Haziran 2009 Kaynak: Karabük Belediyesi
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Nedim Yılmaz'ın Gündem Dışı Söz alarak Yeni Belediye Binası konusu ile ilgili Belediye'nin başı bir tarafta, gövdesi bir tarafta, Sayın Başkan Vergili Yeni Binaya Gitmeli" sözüne karşılık Yeni Belediye Binası'nın aylık 70 bin TL gideri olduğunu hatırlatarak, buranın kiraya verildiği takdirde aylık 50 bin ile 200 bin Dolar civarında getiri sağlayacağını söyledi.

Karabük Belediyesi Haziran Ayı Meclis Toplantısı Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili Başkanlığında yapıldı. Toplantı Başkan Vergili, Shell ve Yeşilyurt Benzin İstasyonlarının satışa sunulması ile ilgili gündem maddesini encümene, ya da komisyona havale edilmesi yönünde oylamaya sundu. Oylama sonunda konunun plan ve bütçe komisyonuna havale edilmesi kararlaştırıldı.

Hemen ardından Karabük Belediyesi Ak Parti Meclis Üyesi Nedim Yılmaz gündem dışı söz alarak Yeni Belediye Binası konusuna değindi. Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin yeni belediye binasına geçmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz "Belediye'nin başı bir tarafta, gövdesi bir tarafta. Başkan Bey seçim propagandası esnasında Yeni Belediye Binasına geçmeyeceğini söylemişti. Belediyenin bütün birimleri yeni binada toplandı. Belediye Başkanı Sayın Rafet Vergili de yeni binada görevine devam etmeli" dedi.

Bunun üzerine Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ise, Yeni Belediye Binasının aylık masrafının 70 bin TL olduğunu, yaptıkları araştırmada bu binanın özel hastane, 5 yıldızlı otel ya da alışveriş merkezi olarak kiraya verilmesi durumunda Belediye'ye 50 bin ilâ 200 bin Dolar arasında getiri sağlayacağını söyledi. Başkan Vergili ayrıca Shell ve Yeşil Yurt Benzin istasyonları ve Yeni Belediye Hizmet Binası ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

"Ak Parti milletvekillerinden Yeni yapılacak olan Bölge Hastanesi ile ilgili şu günlerde haber bekliyoruz. Shell ve Yeşilyurt Benzin İstasyonlarının satışından gelecek olan kaynağı yeni yapılacak olan Bölge Hastanesine aktaracağız. Komisyona havale edildiğinde bu konu 4 ay uzayacak. Ben buraya siyaset yapmaya gelmedim. Karabük'e ve Karabüklülere hizmet vermeye geldim. Görüyorum ki bu konunun Komisyona havale edilerek, bu zamanın uzaması yönünde siyaset yapılıyor. Yeni Belediye Binasının aylık gideri 70 milyar. Yaptığımız araştırmada da otel, özel hastane ve alışveriş merkezi olarak kiraya verildiğinde Belediyeye 50 bin ilâ 200 bin dolar civarında getirisi olacak. Belediye başkanlığı adaylığım süresi içersinde Başkan olarak seçildiğim taktirde Belediye'nin bir lirasını heba ettirmem diye yemin ettim. Buyurun oylama yapalım. Her şey ortada. Belediye Binası olarak kullanırsak bize gider olarak aylık maliyeti 70 milyar. Otel, özel hastane ve alışveriş merkezi olarak kullanıldığında belediyeye 50 bin ilâ 200 bin dolar civarında getirisi var. Buna rağmen oylama sonucu gidelim şeklinde karara bağlanırsa, ben gidip yeni binada oturacağım. Bu vebalin altına ben tek başıma girmem. Buyurun kaldırın ellerinizi. Beni Karabük halkı ve kendi partim sözünün eri olarak biliyor. Ben hepsini göğüslemeye hazırım. Gurur meselesi de yapmayacağım. Buyurun oylayalım." dedi. Yapılan gayrı resmi oylama Nedim Yılmaz el kaldırarak, sözünün arkasında olduğunu gösterirken, Yeni Belediye Binasına gidilmesi konusunda başka oy kullanan olmadı.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.