Haberler

Koy kapatan yata inceleme

Tarih: 16 Haziran 2009 Kaynak: Akşam
Armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun Göcek koylarında demirli yatı "My Fantasy"nin "çevre kirliliğine" neden olduğu iddiaları doğrultusunda, Muğla Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri inceleme yapmak üzere Göcek'e gitti.

Muğla Valiliği yetkilileri, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Armatör Kahraman Sadıkoğlu'nun Fethiye'nin Göcek koylarındaki yatı "My Fantasy" hakkında 2008 yılında 2 farklı dönemde Denizcilik Müsteşarlığı Liman Başkanlığınca işlem yapıldığını ve toplam 10 bin TL ceza kesildiğini bildirdi.

Yetkililer, söz konusu yatın gemi haline gelmesinin olumlu bir gelişme olduğunu ifade ederek, "Eskiden yat gösteri eviydi ve bulunduğu noktadan gitmek zorunda değildi. Şimdi, gemi haline gelince bulunduğu koydan bir süre sonra hareket etmek zorunda. En önemlisi denizcilikle ilgili belgeleri almak zorunda. Bunlar önceden istenemiyordu" dediler.

Muğla Çevre ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin de yatın çevre kirliliğine neden olduğu iddialarını araştırmak üzere Göcek'e gittiğini ifade eden Valilik yetkilileri "Bu konunun üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Çevre Müdürlüğü ekipleri, yatın çevreyi kirletip kirletmediğini inceleyecek. Yat, sintine suyu, atık sular ve katı atıkları nereye verdiğini bildirmezse ona göre yaptırım uygulayacaklar" bilgisini verdi.

Bu arada, adı geçen yatın "Denize Elverişlilik Belgesi" olmadığı gerekçesiyle demirli olduğu koydan Göcek'te bir iskeleye çektirildiği de öğrenildi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.