Haberler

"Akıllı kentler" projesi tanıtım atağında

Tarih: 17 Haziran 2009 Kaynak: Referans
Belediyelere yönelik projeler geliştiren bilişim şirketi Sampaş'ın liderliğinde, alanında uzman 24 firmanın katılımıyla oluşturulan "21. Yüzyılın Akıllı Kentleri Platformu" Ankara'da yerel yöneticilerle buluştu.

Kentlerin ve kentlilerin her geçen gün artan ihtiyaçlarını çözüme kavuşturmayı amaçlayan "Akıllı kentler" sayesinde, küçük esnafa büyük zincirlerle rekabet etme şansı yaratılırken, vatandaşların kamu ve belediye hizmetlerinden kolaylıkla yararlanması sağlanacak.

Haziran ayı içinde Adana ve İzmir'de de bir sempozyum gerçekleştiren platformun durağı bu kez Ankara oldu. Sheraton Hotel&Convention Center'da gerçekleştirilen sempozyumda gelişmiş teknolojilerle donatılmış yerel yönetim çözümleri ile vatandaşın belediyeye gelmeden istediği yerden tüm hizmetlerden faydalanmasını sağlayan uygulamalar detaylı bir şekilde ele alındı. Etkinlikte; hem belediyelerin hem de vatandaşın hayatını kolaylaştıracak 21. yüzyıl akıllı kent uygulamaları, kurulan 450 metrekarelik alandaki üç boyutlu "Örnek akıllı kent uygulama alanı"nda tanıtıldı. Toplantıya Trabzon, Samsun, Ordu, Rize, Tokat, Gaziantep, Afyon, Ağrı, Ankara, Antalya, Çankaya, Çankırı, Çorum, Erzincan, Giresun, Erzurum, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Sinop, Tokat illerinden belediye başkanları, yerel yöneticiler ve kamu kurumu yöneticileri ile temsilcilerinden oluşan yaklaşık 300 kişilik bir grup katıldı.

Sempozyumda yaptığı konuşmasında dünyanın gelişiminde bilgi teknolojilerinin önemine dikkat çeken Platform Lideri Sampaş Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya "Kentlerin ve kentlilerin gereksinimleri her geçen gün nicelik ve nitelik olarak artıyor. Bu ihtiyaçların karşılanmasında teknoloji hayatımızı çok büyük oranda kolaylaştıracak. Bu ihtiyaçları çözüme kavuşturmak için 25 firma olarak bir yapı altında birleştik ve ortak çözüm için ‘21.Yüzyılın Akıllı Kentleri Platformu'nu oluşturarak Türkiye'nin hizmetine sunduk. 21. Yüzyılın Akıllı Kentler Platformu'nun sunduğu gelişmiş bilişim çözümleriyle akıllandırılmış kentler, sosyal, kültürel açıdan ve yaşam kalitesiyle gelişecek. Gelişen kentler de Türkiye'yi kalkındıracak" dedi.
Açılış konuşmasının ardından etkinliğin onur konuğu olarak söz alan Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kağan Köksal ise vatandaş odaklı hizmetin ancak akıllı kentlerle sağlanabileceğini belirtti.

Yardımlar 'Kent Kart'lara Yüklenecek
- Küçük esnafa büyük zincirlerle rekabet etme şansı sunulacak. Sisteme dahil olan küçük esnaflar tüketicilerine puan kazandırma avantajı yakalayacak.
- Kamu hizmetleri için kuyruklarda beklenmeyecek, vatandaş gece geç saatlerde de belediye hizmetlerinden zaman ve mekandan bağımsız olarak yararlanacak.
- Sosyal yardımların ulaştırılması artık izdihama dönüşmeyecek, Akıllı Kent'lerde yardımlar vatandaşların kent kartlarına yüklenecek. Böylece yardım alan vatandaşlar da deşifre edilmemiş olacak.
- Yakınlarının mezar yerini bulmak isteyenler mezarlık girişindeki kiosk'lardan tüm bilgilere erişebilecek.

Platformda Kimler Var
Türkiye'de, 400'ün üzerindeki belediyeye çözümler sunan Sampaş'ın liderliğinde oluşturulan platformun etkinlik sponsoru Turkcell, platform ortakları ise Cadcorp, Motorola, HP, Oracle, Microsoft, Turkcell, Aktifbank, Koçsistem, Denizbank, Proline, E-kent, TEB, BilgiYön Yazılım, GESA, Mobilera, Eczacıbaşı Bilişim, Infotech, Opus-it, Bilsag, Innova, Treo, E.T.T, LuckyEye ve Turatel.

Takvim
<<Haziran 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.