Haberler

Beylikdüzü, metrobüs için bir süre daha bekleyecek

Tarih: 18 Haziran 2009 Kaynak: Zaman Yazan: Hüseyin Keleş
Metrobüs hattının 4. etabı olan Avcılar-Beylikdüzü'nün hizmete açılma tarihindeki belirsizlik devam ediyor. İçinde bulunduğumuz haziran ayında bitirilmesi planlanan hat için kazı çalışmalarına dahi başlanamadı. Beylikdüzü halkının merakla beklediği metrobüsün avan (ön) projesi yapılırken, uygulama projesi ise yeni başlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi'nin 100 milyon TL kaynak ayırdığı 12 km uzunluğundaki Avcılar-Beylikdüzü metrobüs hattında çalışmalara henüz başlanamadı. Beylikdüzü halkı, en azından okulların açılacağı tarihe hazır olmasını beklediği hat için dişini sıkmaya devam edecek. Hattın devam eden proje çalışmaları bittikten sonra önümüzdeki günlerde ihaleye çıkılacak. Çalışmaların başlaması ve hattın tamamlanma süreciyle ilgili herhangi bir tarih verilmezken, hat üzerinde bir de meydan yapılması planlanıyor. Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, hattın avan projesinin tamamlandığını söylerken, uygulama projesi için de çalışmaların başlatıldığını belirtti. Başkan Topbaş'ın talimatıyla projeye meydan düzenlemesi de eklendiğini kaydeden yetkililer, "Beylikdüzü'nde halkın ihtiyaçları doğrultusunda meydana ihtiyaç vardı. Bu proje kapsamında Avcılar-Beylikdüzü hattının belli bir bölümüne meydan yapılacak ve metrobüs bu meydanın altından geçecek. Ayrıca, çalışmaların başlaması ve metrobüslerin hat üzerinde hizmet verme tarihi şu an için belli değil." diye konuşuyor. Ayrıca, meydanın tam olarak nereye yapılacağıyla ilgili kesin bir yer belirlenmedi.

Metrobüs Yolcusu 1 Milyonu Geçecek
Şu anda günde ortalama 700 bin yolcu taşıyan metrobüslerin, hizmete açılması 2010'u bulması beklenen Beylikdüzü hattının da işlev kazanmasıyla birlikte 1 milyon 100 bin yolcu taşıması öngörülüyor. Özellikle son yıllarda yoğun göç alan Beylikdüzü'ne gidiş ve dönüş yolunda yaşanan ulaşım sıkıntısı, metrobüs hattının açılmasıyla büyük ölçüde rahatlayacak. Beylikdüzü-Söğütlüçeşme arasındaki 50 kilometrelik mesafe 80 dakikaya inecek. Avcılar-Beylikdüzü güzergâhı hattaki araç kapasitesi 300'den 400'e çıkarılacak.

YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.