Haberler

Akdoğan Bursa'yı masaya yatırdı

Tarih: 18 Haziran 2009 Kaynak: Olay Yazan: Hakan Karabay
CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, parti meclis üyeleri, il yönetimi, ilçe başkanları ile partisinin belediye başkanlarının da katıldığı basın toplantısında A'dan Z'ye Bursa'yı masaya yatırdı.

CHP İl Başkanlığı, 2007-2009 faaliyet raporu, seçim sonuçları ve değerlendirilmesi, parti içi çalışmalar ve hedefler ile kent gündemindeki projeler ve uygulamalar başlıklarının yer aldığı bir basın toplantısı düzenledi. Almira otel de gerçekleştirilen toplantıya İl Başkanı Gürhan Akdoğan'ın yanı sıra, parti meclis üyesi Ali Nihat Irkörücü, il yönetimi, ilçe başkanları ile CHP'li belediye başkanları katıldı.

İl başkanlığı olarak son 1.5 yılda gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili basın mensuplarını bilgilendiren Akdoğan, bu süre içinde 2 binin üzerinde üye kaydı yaptıklarını ve her gün yaklaşık 3 faaliyet gerçekleştirdiklerini belirtti. CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan, Bursaray, ulaşım, Uludağ, Besob, Teleferik, Atatürk Stadyumu ve Tower Plaza, Atatürk Kültür Merkezi, İpekiş, Cargil, kent içindeki benzin istasyonları, Çördük ve Yenişehir Katı Atık Yakma Tesisi gibi tartışmalı projelerle ilgili yeni önerilerin bulunduğuna da dikkat çekerek, "Özelikle ulaşım uygulamalarının temelinde Ulaşım Politikasının belirlenmesi ile birlikte bir Ulaşım Ana Planının yapılması gerekliliği vardır. Trafikte noktasal çözümler yerine, tüm yol ağı göz önünde bulundurularak, geniş bakış açısı ile çözümler üretilmelidir. Bursaray projelerinde rakamlar çok yüksek. Anormal rakamlar konuşuluyor. Biz burada belediye Başkanı Recep Altepe'nin dürüstlüğüne inanıyoruz ve arkasında olmak istiyoruz ama, öncelikle Bursaray ile ilgili dosyaları bize ve kamuoyuna açmalarını istiyoruz" dedi.

Kestel'de BESOB'un projesini de değerlendiren Akdoğan, "BESOB projesinde 6 milyon metrekarenin bedeli 400 milyon dolar. Toplam 2.2 milyar dolar bir yatırım düşünülüyor 400 bin esnaf için. Bütün ticaret, bütün lokantalar, bütün iş kolları birarada. Burada 40 bin çalışan nüfus olacak. Bursa'nın havadan haritasına bakın, Alaçam yok olur. Bununla birlikte konut ihtiyacı doğacak. Alaçam'ın tepelerine konut olacak. Küçük Sanayi'de 10 milyon metrekare planlı alanımız var. Bunu görmüyorlar. 6 milyon metrekarelik alana imar planı çıkarmaya çalışıyorlar. BESOB'a hayır demiyoruz, esnafımızın ileride ödeyemeyeceği rakamların karşısına çıkmaması için hayır diyoruz" diye konuştu.

Bursa gündemini uzun süre meşgul eden ve tartışmalar yaşanmasına neden olan Atatürk Stadyumu ile ilgili de konuşan Akdoğan, Bursaspor üzerinden yapılması planlanan nemalanmalara müsaade etmeyeceklerini ifade etti. Akdoğan, stadyumun yapılırken hazır Tower Plaza ve İpekiş'in de aradan çıkartılmasının planlandığını söyleyerek, "Başkan Altepe'nin iyi niyetli yaklaşımları var, ama onu zorlayan unsurlar da var. Bizim bakışımız, stadyumun yerinde dünya standartlarında bir çalışma yapılmasıdır. Ama yanında bir otel, bir alışveriş merkezi yapalım düşüncesi bize göre yanlış. O bölge herkesin gözünün üzerinde olan bir yer. Biz Bursaspor üzerinden nemalanmaya müsaade etmeyiz' dedi.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.