Haberler

Kararlılık Zirvesi

Tarih: 18 Haziran 2009 Kaynak: İzmir Büyükşehir Belediyesi
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde bir araya gelen belediye ve oda başkanları ile dernek temsilcileri ve zabıta müdürleri, işportaya karşı kararlıkla mücadelenin sürdürülmesi konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduklarını bildirdiler.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun başkanlığında, İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen geniş kapsamlı bir toplantıyla, işportaya karşı yürütülen mücadele masaya yatırıldı. Toplantıya Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Balçova Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya, Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar, Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şamlı, İzmir'deki tüm esnaf odalarının başkanları, Kemeraltı ve Kordon esnafı katıldı.

Sözlerine "İşin özü, sokağa hakim olmak üzere kararlılıkla yola çıktık" diyerek başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Yapılanmayı tamamlıyoruz. Bu tür işlerde en önemlisi kararlılık ve sürekliliktir. Konunun çözümü için hep birlikte kararlı olacağız ve sürdürmek için yoğun çaba harcayacağız. Sokağa belediyenin hakim olmasıyla esnafın huzur içinde işini yapması, hepinize katkı koyacaktır. Gelen turistlerin tekrar buraya gelmesini sağlamalıyız. Biz hem kentimiz, hem ülkemizin yararına bir iş yapmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Kemeraltı, Kordon ve Pasaport'dan başlayan işportaya, kaldırım işgali ve çığırtkanlara karşı mücadelenin Karşıyaka, Buca, Güzelyalı, İnönü Caddesi'ne varıncaya kadar pek çok yerde gerçekleşeceğini duyuran Başkan Kocaoğlu, İzmirlileri yaşam standardı yüksek bir kent yaratmak için bu mücadeleyi desteklemeye ve sahip olmaya çağırdı. Amaçlarının canlılığını bozmadan, insanların rahatça alışveriş yapacağı, gece 24.00'a kadar açık kalacak, çeşitli meslek dallarının geliştiği bir Kemeraltı yaratmak olduğunu söyleyen Aziz Kocaoğlu, çarşının en büyük sorunlarından biri olan kanal ve su sorunu için de bir proje hazırladıklarını duyurdu. Çalışmayı gece yürütecek şekilde planladıklarını söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, üst yapı için de esnafla birlikte bir malzeme seçerek tabanda iyileştirme yapacaklarını bildirdi.

İşportacılar için ayrı yer sorunu çözmez
Konuşmasında işportacıların ayrı bir yerde toplanması ile ilgili fikirlere de yer veren Başkan Kocaoğlu, yıllar önce bunun denendiğini ancak tutmadığını söyledi. İşportacıları ayrı bir yere taşımanın doğru olmayacağına da dikkat çeken Kocaoğlu, yasaların verdiği yetki doğrultusunda işportacıları disipline etmenin doğru olacağını belirtti.

Kordon'da tenteler için yeni proje
Başkan Kocaoğlu, tentelerin sağının solunun kapatılarak Kordon'da kötü görünüme neden olan tenteler için de yeni proje geliştirdiklerini söyledi. Tentelerin yönetmeliklere aykırı şekilde kapatıldığını belirten Aziz Kocaoğlu, "Çöl çadırı gibiydi. Ancak yeni projeye de uyulmazsa hepsini kökten sökeceğiz" diye konuştu. Başkan Kocaoğlu, Kordon'daki araç sorunu ile ilgili olarak da kent merkezine 1 kilometre yürümenin doğal olduğunu, kafeteryaların önünde herkesin aracını parketmesinin mümkün olmadığını söyledi.

İkiçeşmelik için de yeni proje
Esnafın İkiçeşmelik Caddesi'ndeki spotçuların haksız rekabet yarattığı ve görüntü kirliliğine neden olduğu yönündeki görüşlerine yanıt veren Kocaoğlu, Agora'nın kamulaştırması için İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin işi olmamasına rağmen tarihin gün yüzüne çıkması için milyonlarla lira harcadıklarını, Agora'nın görünmesini engelleyen bu caddenin düzenlenmesi için de İzmir Valisi Cahit Kıraçla görüştüklerini belirtti. İzmir Kalkınma Ajansı'ndan bu proje için kaynak almayı düşündüklerini ve önümüzdeki günlerde projeyi yönetim kuruluna sunacaklarını söyleyen Başkan Kocaoğlu, İzmir'in en önemli akslarından biri olan bu caddenin toparlanması gerektiğini söyledi.

Teşekker ettiler, destek verdiler
Başkan Kocaoğlu'nun ifadelerinden büyük mutluluk duyduklarını ve Kemeraltı'nın geleceğine ilişkin inançların arttığını söyleyen Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Mehmet Gülaylar, kararlı ve başarılı çalışmalarından ötürü Başkan Kocaoğlu'na teşekkür etti ve kentlinin de buna sahip çıkmasını istedi.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin çarşıya düzen getirmek, alt yapı düzeltmek gibi zor bir sürece kararlıkla başladığını belirterek, tüm üyeleriyle aynı kararlılıkla belediyenin yanında yer alacaklarını söyledi. Kemeraltı için yapılan bu düzenlemelerin tüm pazarlar için de yapılması gerektiğinin altını çizen Demirtaş, turizm kenti İzmir'de Kordon ve Kemeraltı'nın çok büyük bir önem taşıdığını, bu çalışmaların bu yönde de çok faydalı olacağını söyledi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ise işportacılardan en çok mağdur olan insanların başkanı olarak çalışmalarından ötürü Başkan Kocaoğlu'na teşekkür etti. Sorunun sadece Kemeraltı'nda olmadığını Kemeraltı'nın söylemin adı olduğunu dile getiren Muitlu, "Hatay'da, Kale'de, Forbes Caddesi'nde de sıkıntılarımız var. Bu aynı zamanda ülkemizin bir sorunu. Kemeraltı'nı eski günlerine döndüremeyiz. Çünkü artık her yerde alışveriş merkezlerimiz var. Ancak çarşıda çalışan insanlarımızın kanunların kendilerine verdiği yetkiye dayanarak insanca mallarını satmasını sağlayabiliriz. Bu işin çözülmesinde bize ne düşüyorsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.