Haberler

AB'den tuvalete 80 bin avro

Tarih: 22 Haziran 2009 Kaynak: Taraf
Türkiye'de bir ilk oldu ve Avrupa Birliği Hibe Fonu'yla AB standartlarına uygun tuvalet yaptırıldı. Gaziantep'in Türktepe Mahallesi'nde, tarihi Kültür Yolu üzerine yaptırılan ve 80 bin avroya mal olan tuvalet oldukça konforlu.

Alafranga olarak yapılan tuvalette, özürlüler için ayrı bölüm, müzik sistemi, sensörlü çeşmeler, çocuk bezi değiştirme bölümü ve klima bulunuyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'nin Avrupa Birliği Komisyonu'ndan GAP Bölgesi Kültürel Mirası Koruma Projesi kapsamında aldığı hibeyle, Gaziantep Kalesi yanına yaptırdığı modern ve AB standartlarına uygun tuvaletin inşaatı tamamlandı.

Bir yılda yapımı tamamlanan tuvalet hizmete girerken, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, tuvaletin üzerindeki AB tabelasını görenlerin şaşırdığını belirtti.

Güzelbey, şöyle konuştu: "Bir ekip gece gündüz 'AB fonlarından nasıl istifade edebiliriz' diye çaba sarf etmekte.

Bunlardan biri de tuvalet projesiydi.

Doğrusu önüme geldiğinde ben de biraz tereddüt ettim.

‘Ya AB tuvalet yapmaya para mı verir' Fakat tarihi doku içinde bir tuvalet yapılmasının ve bu tuvaletin de AB standartında, içinin klimatize olmasının, çocukların altının değiştirilmesi için mekan olmasının, müzik olmasının özürlüler için ayrı tuvalet olmasının önemini belirten bir proje yaptık.

Çünkü tam arkamızda Antep Kalesi var, 1000 yıllık bir kale. Kalenin çevresindeki eserlerin hepsi onarıldı.

O zaman tabii ki burada tuvalet ihtiyacı hasıl oldu.

AB de bu projemizi kabul etti, 80 bin avro aldık, onunla da bu tuvaleti yapmış olduk."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.