Haberler

Kurbağalıdere davalık olacak

Tarih: 22 Haziran 2009 Kaynak: Taraf Yazan: Fırat Alkaç
Taraf'ın haberi üzerine harekete geçen Zeki Artuk, Kurbağalıdere'nin ıslahı konusunda duyarsız kalan Kadıköy Belediyesi'ni mahkemeye veriyor.

Çevreye yaydığı kötü kokuyla Kadıköylüleri çileden çıkaran Kurbağalıdere, mahkemeye taşınıyor.

Kurbağalıdere'nin bir kolunun geçtiği Kayışdağı Mahallesi Karaali Sokak'ta ikâmet eden Zeki Artuk, dereye akan kanalizasyon bağlantılarından taşan suların evleri bastığını belirtti.

"Her yağmur yağdığında bu sokakta bulunan bütün evleri, logardan çıkan, içinde insan dışkılarının bulunduğu lağım suları basıyor. Bu lağım suları nedeniyle aynı zamanda dere de pis kokuyor" diyen Artuk, Taraf'ın yaptığı Kurbağalıdere haberleri üzerine harekete geçti.

Hani kaçak bağlantı yoktu
Kurbağalıdere'nin ıslah edilmesi konusunda ihmali bulunanları mahkemeye vereceğini söyleyen Artuk, dereye su taşıyan kanalizasyon künklerinin dar olması nedeniyle zaman zaman suyun tuvalet, banyo ve mutfak giderlerinden çıktığını kaydetti.

Artuk, şöyle devam etti:

"Bu konu hakkında Kadıköy Belediyesi'ne beş defa başvurdum. Onlar beni İSKİ'ye yönlendirdi. Fakat yapılan hiçbir çalışma yok. Kadıköy Belediyesi'ni mahkemeye vereceğim."

Kadıköy Belediye Başkan Yardımcısı Zekai Dede'nin Taraf'a yaptığı

"Kadıköy sınırları içinde dereye hiç bir kaçak kanalizasyon bağlantısı yok. Tesbit edilsin gerekeni yaparız"

açıklamasına tepki gösteren Artuk, her yağmur yağdığında lağım suyunun evleri bastığını, bu durumu belediyeye bildirdiklerini kaydetti.

Yağmur suyu kokar mı?
Yaşadıkları sokakta bulunan bütün logarlardan yaz aylarında pis kokular yayıldığını dile getiren Artuk, evinin önünde bulunan logarı kendi imkânları ile tamir ettiğini söyledi.

Artuk, İSKİ'ye defalarca başvurduğunu da vurgulayarak,

"Yağmur suyunun akması gereken kanalizasyonlardan lağım suyu akıyor. Yağmur suyu kokar mı" diye sordu.

Önceki gün mahallelinin şikayeti üzerine İSKİ yetkililerinin sokakta bulunan logarları incelediğini belirten Artuk, evinin kapısında bulunan kanalizasyon hattından çıkan kokuları önlemek için kendi imkânlarıyla logar kapağına tadilat yaptırdığını kaydetti.

Artuk, "Yapılan incelemelerde kanalizasyon hatlarında herhangi bir tıkanıklık olmadığını söylediler.
Bizim şikâyetimiz hatta karışan lağım sularının engellenmesi içindi" diye konuştu.

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.