Haberler

ABD konsolosluk binası otel olacak

Tarih: 22 Haziran 2009
Tepebaşı'ndaki eski konsolosluk binası 49 yıllığına işadamı Serdar Bilgili'ye kiralandı.

İstanbul'un Beyoğlu ilçesinde Tepebaşı semtinde yer alan Tarihi Amerikan Konsolosluğu binası 2001 yılında Amerika'da yaşanan İkiz Kule saldırılarının ardından güvenlik gerekçesiyle İstinye'ye taşınmıştı. ABD Konsolosluğu'nun İstinye'deki, "Kartal Yuvası" olarak tanımlanan 90 dönümlük araziye taşınmasının ardından Tepebaşı'ndaki 4 dönüm üzerine kurulu tarihi konsolosluk binası da boş kaldı. Pera Palas Oteli ile arasında yalnızca bir yol bulunan ve Beyoğlu Öğretmenevi'nin bitişiğinde yer alan ABD Konsolosluğu'nu butik otel yapmak için ilk önce işadamı İhsan Kalkavan almak istedi. Uluslararası anlaşmalara göre, Amerika toprağı kabul edilen konsolosluğun bulunduğu alanın devriyle ilgili Amerika İstanbul Konsolosluğu'na yaklaşık 2 yıl önce Kalkavanlar müracaat etti. ABD Büyükelçiliği de bu teklifi Beyaz Saray'a sordu. Amerikan Senatosu'ndan beklenen karar çok gecikti. Konsolosluk binasını Pera Palas Oteli'nin bir ek binası olarak değerlendirmek isteyen Kalkavan, halen otelde devam eden restorasyonu bitirmek için 2009 yılı sonunu hedefleyince, konsolosluk binası teklifinden vazgeçti.

Şartlar ağır
Kalkavan, "Biz geri çekildik. Serdar Bilgili aldı. Yaklaşık 4 bin metrekare bir alanı kapsıyor" dedi. İşadamı Serdar Bilgili ise sadece "Şu anda bu konuda bir açıklama yapamam" demekle yetindi. Bu arada Beyoğlu Öğretmenevi'nin de otel yapılması için devredilmesi yönündeki yazılı teklifi İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Milli Eğitim Müdürü Ata Özer'in kabul etmediği kaydedildi.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.