Haberler

Diyarbakır'a Türkiye'nin en büyük hipodromu yapılıyor

Tarih: 22 Haziran 2009 Kaynak: Hürriyet
Türkiye Jokey Kulübü'nce geçen yıl Çınar ilçesine 6, Diyarbakır kent merkezine ise 26 kilometre uzaklıktaki Beşpınar Köyü'nde yapımına başlanan Türkiye'nin en büyük hipodromunun birinci ve ikinci etapları tamamlanırken, üçüncü etabının bitirilmesi için yoğun bir çalışma yapılıyor. Hipodromun müteahhitliğini üstlenen Diyarbakır Hizmet Vakfı Başkanı ve İl Genel Sekreteri Ahmet Aydın, daha önce mera olan alanda, 1650 metre uzunluğunda piste ve 2 bin kişilik tribüne sahip olacak hipodromun yapımına geçen yıl başlandığını, önümüzdeki birkaç ay içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Türkiye'deki büyük kentlerde toplam 7 hipodrom olduğunu, 8'incisi Diyarbakır'da yapıldığını kaydeden Aydın, hipodromun bin 600 dönümlük alanda yapıldığını ve bunun alan bakımından Türkiye'nin en büyük hipodromu olacağını bildirdi.

300 kişi istihdam edilecek
Hipodromun 15 milyon TL'ye mal olacağını, birinci etabında ambulans yolu, atların koşu pisti, giriş binası, ikinci etabında teras, tribün, at hastanesi, doping binaları yapıldığını belirten Aydın, üçüncü etapta ise çevre düzenlemesi çalışmasının yapılacağını aktardı. Yıllık 2 milyon TL vergi geliri sağlanacağını, yaklaşık 300 kişinin istihdam edileceğini anlatan Aydın, Diyarbakır adına yarışların yapılmasının güzel bir aşama olduğunu vurguladı.

Diyarbakır açısından bu yatırımın çok önemli olduğunu ifade eden Aydın, şunları söyledi: "İstihdam ve imaj açısından Diyarbakır'a güzel bir hizmet oldu. Hipodrom, Diyarbakır'ın imajına büyük katkı sunacak. Yaratacağı istihdam çok iyi olacak. 500 at yetiştiricisi olacak. Hipodromda gösteri padogu (yarışseverin atları gördüğü alan) ahırlar, doping kontrol yerleri, kum pisti, atçılık kulübü ile sosyal tesislerin yanı sıra hipodrom çevresinde vatandaşların faydalanması için piknik alanı oluşturulacak. Diyarbakır, 50-60 yıl önce atçılıkta bölgede ileri gelen illerden biriydi. Hipodrom sayesinde Diyarbakır'da at yarışları pazarından pay alabilir. Hipodrom sayesinde at yarışları tekrar canlanacak. Hipodromda resmi at yarışları 23 Ekim'de yapılacak."

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.