Haberler

'Mühendisler tarihi yapıları incelemeli'

Tarih: 23 Haziran 2009 Kaynak: Olay
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Doğangün, Bursalı inşaat mühendislerine tarihi yapıları dikkatle incelemeleri tavsiyesinde bulundu.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi tarafından tertiplenen 'Tarihi Yapılarda Taşıyıcı Sistem Seçimi' seminerine katılan Prof. Dr. Doğangün, inşaat mühendislerine seslenerek, 'Bursa bir tarihi yapı şehri. Bu eserlerdeki sağlamlık ve zarafeti bütün mimar ve mühendisler örnek almalıdır' dedi

İMO Bursa Şubesi, üyelerini bilgilendirmek amacıyla düzenlediği seminerlere bir yenisini daha ekledi. Prof. Dr. Adem Doğangün tarafından verilen 'Tarihi Yapılarda Taşıyıcı Sistem Seçimi' isimli seminerde, eski yapıların taşıyıcı sistemleri incelendi. Seminerde, eski mimarların dikkat ettiği unsurlar anlatılırken, ikinci kısımda ise hesaplarda dikkate alınmayan, ancak yapı davranışlarını etkileyen dolgu duvarlar ayrıntılı bir şekilde ele alındı.

İstanbul'un ardından tarihi yapıların en çok Bursa'da bulunduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Doğangün, eserlerin dikkatle incelenmesi ve güçsüz durumda bulunanlara müdahale edilmesi gerektiğini aktardı. Bursa'daki tarihi yapıların mevcut durumunu henüz inceleme fırsatı bulamadığını söyleyen Doğangün, 'Çok geniş bir araştırma yapılması gerekiyor. Kent yöneticileri, Uludağ Üniversitesi yetkilileri ve meslek odaları bu konuda birleşip başarılı bir çalışma yapabilir. Umarım Bursa'da bulunan bu tarihi eser zenginliği kaybedilmeden değeri anlaşılır' diye konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.