Haberler

Kestel, Başköy, Badırga, çatırdıyor kaburga!

Tarih: 23 Haziran 2009 Kaynak: Olay Yazan: Selahattin Adıgüzeller
BESOB ve TOKİ işbirliği ile Kestel'de büyük bir sanayi sitesi yapma projesiyle ilgili tartışmalar giderek garipleşiyor.

Geçtiğimiz günlerde CHP'nin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Osman Ayradilli, partisinin basın toplantısında konuyla ilgili şu çağrıda bulunmuştu:

"Niye Kestel'de ısrar ediliyor? Hazır planlı, altyapılı Başköy ve Badırga varken, gitsinler o bölgeye kursunlar istedikleri sanayi sitelerini..."

Ayradilli'nin bu önerisinden birkaç gün sonra, Büyükşehir Belediyesi'nden ve AK Parti cephesinden, "İlla Kestel olacak diye de ısrarımız yok. Başköy veya Badırga'ya da kaydırılabilir proje" şeklinde ılımlı yorumlar gelmeye başladı.

Ne var ki, memlekete çivi çakmak kolay değil!

Şimdide başka bir iddia konuşulmaya başlandı... Güya;

Proje, zaten Başköy veya Badırga'ya yapılacakmıştı da, Kestel'in adını hedef şaşırtmak için kullanmışlar!

Dün, uzun yıllardır Yeni Yalova Yolu üzerinde oto yedek parça ticareti yapan sevdiğim bir dostla sohbet ederken konu, Kestel Büyük Sanayi Sitesi'nden açılınca ilginç saptamalarda bulundu...

"Diyelim ki, siteyi yaptılar, esnafı taşıdılar. Her gün, o esnaf eviyle işi arasında 50-60 km yolu nasıl gidip gelecek. Buna benzin mi yeter, zaman mı? Esnafı bırakın, arabasına on liralık bir vida taktırmak için vatandaş yirmi liralık benzin harcayarak gider mi o siteye? Şehir merkezindeki tanınmış büyük markaların otomobil bakım ve yedek parça servisleri de gelmedikçe, küçük esnafımız ne Kestel'e ne de Badırga'ya gider!"

Peki ne yapılmalı?

Önerisi gayet güzel ve ekonomikti dostumuzun... Dedi ki:

"Esnafın hepsini şehir dışında bir yere toplamak yerine, her ilçenin kendi sanayi sitesi olmalı... Yıldırım'da Otosansit, Nilüfer'de Küçük Sanayi Sitesi var nasılsa. İkisi de bomboş! Osmangazi içindeki esnafa da, yine o ilçenin sınırları içinde bir esnaf sitesi yapılsa, sorun çözülür."

Sanayi sitesi yapımında amaç, gerçekten de şehir içinde kalan küçük ve orta ölçekli esnafı, daha düzenli, daha modern bir yere toplamaksa, dostumuzun yaptığı öneri mantıklı...
Ama işin içinde rantsal beklentiler varsa, ha Kestel olmuş, ha Başköy, ha Badırga...

Varsın biraz daha esnesin esnaftaki kaburga!

Ak Çağlayamayan evler...
Geçtiğimiz günlerde yerel basında çıkan bir haber dikkatimi çekti...

Yıldırım Belediyesi'nin TOKİ işbirliği ile yaptığı Akçağlayan Toplu Konutları'yla ilgiliydi haber...
Bir çimento fabrikası, buradaki 30 konutunu satışa çıkarmış! Hem de, Belediye ve TOKİ'den daha ucuza, daha hesaplı! Haberi okuyunca, insanın aklına takılıyor bazı sorular tabii... Başkan Özgen Keskin'in en gurur duyduğu vizyon projelerinden biri olan Akçağlayan Toplu Konutları',nda öncelik evi olmayan vatandaşların değil miydi?

Öyleyse;

Çimento fabrikası 30 daireye sahip oldu? Kura ile mi? İnşaattaki alacağına karşı mı? Niye hala kimse taşınmıyor?

Takip
YorumlarYorum Sayısı: Henüz hiç yorum yapılmamışBütün yorumları forumda okuyun!
Bütün yorumları forumda okuyun!
Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.