Haberler

İMMİB Türkiye'nin İlk Tasarım Meslek Lisesi'ni Kuruyor

Tarih: 24 Haziran 2009
İMMİB (İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri), Türkiye'nin ilk Endüstriyel Tasarım Meslek Lisesi'ni İstanbul'da kurmaya hazırlanıyor.

İMMİB bünyesinde faaliyet gösteren Birliklerin temsil ettikleri sektörlerin tasarımına yönelik ara eleman ihtiyacına katkıda bulunmak üzere Bahçelievler Erkan Avcı Meslek Lisesi bahçesinde adı geçen okula ek olarak yapılacak olan İMMİB Endüstriyel Tasarım Meslek Lisesi'nin inşası ile ilgili çalışmalar başlatıldı.

İMMİB Endüstriyel Tasarım Meslek Lisesi'nin protokolü, 19 Haziran tarihinde Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve İstanbul Valisi Muammer Güler, İMMİB Başkanlar Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki, İKMİB (İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamülleri İhracatçıları Birliği) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akyüz ve İstanbul Elektrik-Elektronik ve Makine Sanayi Mamülleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Dilek Temel'in katıldığı bir törenle imzalandı.

İMMİB Başkanlar Kurulu Başkanı Tahsin Öztiryaki, özellikle ekonomik krizin etkilerinin her an ağırlaştığı şu dönemde tasarımın öneminin daha çok anlaşıldığının altını çizerek, krizden çıkmanın yolunun markalaşmadan, markalaşmanın yolunun ise tasarımdan geçtiğini ifade etti. Öztiryaki, tasarım eğitimini meslek lisesi düzeyine indirmenin, tasarımın temellerini daha genç yaşlara indirmek açısından çok önemli olduğunu da belirtti.
Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.