Haberler

Altepe: Ne yapacağımızı çok iyi biliyoruz

Tarih: 25 Haziran 2009 Kaynak: Olay Yazan: Seyit Gündoğan
Görevdeki 3 ayını değerlendiren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Kenti geleceğe taşıma konusunda nasıl adımlar atacağımızı biliyoruz. Bunları da birer gerçekleştireceğiz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, önceki akşam konuk olduğu OLAY TV Ana Haber Bülteni`nde görevdeki 3 ayını değerlendirdi. Kenti ve sorunlarını çok iyi bildiklerini belirten Başkan Altepe, "Kenti geleceğe taşıma konusunda nasıl adımlar atacağımızı biliyoruz. Bunları da birer gerçekleştireceğiz" dedi.

Recep Altepe, göreve gelirken borçları ve sıkıntıları tahmin ettiklerini ve buna hazırlıklı geldiklerini vurgulayarak, şu anda büyük bir ödeme sıkıntısı ile karşı karşıya olmalarına rağmen, borç ve kredi ödemeleri devam ettiğini, aynı zamanda proje hazırlıklarının da tüm hızıyla sürdüğünü söyledi.

Tüm ekiplerinin kentin her köşesiyle ilgili prjoler hazırladıklarına dikkat çeken Altepe, "Başta ulaşım olmak üzere, her alanda proje hazırlanıyor. Kenti geleceğe taşıma konusunda nasıl adımlar atacağımızı biliyoruz. Bunları da birer gerçekleştireceğiz. Devam eden projelerin yanında yeni prjolerin de başlaması için belli prosedürlerin tamamlaması gerekiyor. Bu da zaman alıyor. Zaman zaman büyük bir ödeme sıkıntısı da oluşuyor ama bu dünya genelinde global bir durum. Borç ve kredi ödemelerimiz devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bu ay sadece 26 milyon kredi ödemesi yaptık. Biz Bursa belediyeleri olarak temiz belediyeleriz. Devlete borcu olmayan belediyeleriz. Bununla birlikte proje hazırlıklarımız da sürüyor" diye konuştu.

"Raylı sistem kendini finanse edecek"
Altepe, ulaşımın bütçenin tamamına yakınını götürdüğünü belirterek, yalnızca Bursaray B etabının yıllık harcamasının 200 milyon olduğuna dikkat çekti. Diğer ulaşım çalışmalarının da buna eklendiğinde bu rakamın 250 milyona yaklaştığını kaydeden Altepe, ancak buna rağmen yeni ulaşım projelerini hayata geçirmek zorunda olduklarını söyledi. Altepe, sistemin artık kendi kendini finanse etmesi gerektiğini ifade ederken, bu geri dönüşle de yeni yatırım yapılmayı amaçladıklarını belirtti.

Ankara Yolu`ndaki ulaşım entegrasyonu için hazırlıklarının sürdüğünün altını çizen Altepe, "Bu noktada bu sistemi baltalayacak unsurların da ortadan kalkması gerekiyor. Bursaray`a paralel çalışan otobüs ve minibüs hatlarının kalkması gerekiyor. Yeni sistemler kurulması gerekiyor. İşin hem teknik ve sosyal yönleri var. Esnafı mağdur etmeden, onlar için çözüm üreterek, kentin rantından pay verilerek çözülmesi gerekiyor. Bu kadar büyük yatırımlar kendi kendini finanse etsin istiyoruz. Kar beklemiyoruz ama hiç olmazsa her yıl raylı sisteme bir kaç durak kendimiz yapabilelim. Kendi vagonunumu yapmak için çalışıyoruz" dedi.

"Fenerbahçe Stadı bizim için örnek"
Bursa`ya hakettiği stadı kazındırmak için hazırlıklarını yoğunlaştırdıklarını da ifade eden Altepe, şu an için bir tarih veremeyeceğini ancak hazırlıklar tamamlanınca kazmayı vuracaklarını söyledi. Altepe, stadyum ile igili çalışmalarına seçimden önce başladıklarını ve şimdi işleri daha da hızlandırdıklarını ve proje çalışmalarını yoğunlaştırdıklanrını kaydederek, Bursa`nın stadının çok güzel ve özelikli olması için uğraş verdiklerini ifade etti.
Bununla ilgili bir çok stad örneklerini incelediklerine dikkat çeken Altepe, "Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu Stadı`na gittik inceledik. Stadı yapan müteahhit firmayla görüştük. Fenerbahçe stadı bizim için örnek bir yapı. Çünkü Bursa`da stadını yerini değiştirmek risk. Yerinde yapacağımız için Fenerbahçe stadı gibi kısım kısım yapmayı planlıyoruz. Bir kaç gün sonra arkadaşlarımız Mühih`teki Alianz Arena Stadı`nı inceleyecekler.

Önümüzdeki günlerde kamuoyuna son gelinen noktayı paylaşacağız. Biz 100-150 yıl hizmet verecek bir eser yapmak istiyoruz. Bir ay iki ay geç başlaması önemli değil. Önemli olan fonskiyonu en güzel olan ve Bursaya yakışan bir eser ortaya çıkması" diye konuştu.
Eski Hal alanına yapılması planlanan projeyi de değerlendiren Altepe, alanın 500 metre cephesi bulunduğunu dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Bu cephenin değişmesi Bursa`nın silüetinin değişmesi, gelişmesi demek. Bizler burasının silüetini değiştirecek,belediye hizmet binası yapılmasını istiyoruz. Binanın taban alanı ortalama 2 bin 500 metrekare olacak. Orası toplam alanı 45 bin metrekare. Geri kalan alan yeşil alan ve altı otopark olarak planlıyoruz. Bu proje hem bölgeye değer katacak, hem de oraya güzel bir cephe oluşturacak. O bölgeye vizyon katacak bu proje; park, meydan ve belediye binasından oluşacak. Belediye binası alanın yüzde 5`ine oturacak. Yüzde 95`i açık alan olacak."

Takvim
<<Temmuz 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.