Haberler

İnşaat mühendislerine 'tarihî yapıları örnek alın' tavsiyesi

Tarih: 25 Haziran 2009 Kaynak: Zaman Yazan: Adem Elitok
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Mimarlık Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Doğangün, Bursa'daki inşaat mühendislerine kentte bulunan tarihî eserlerdeki sağlamlık ve zerafeti örnek almalarını tavsiye etti.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi tarafından gerçekleştirilen "Tarihî Yapılarda Taşıyıcı Sistem Seçimi" seminerine katılan Prof. Dr. Doğangün, eski yapıların taşıyıcı sistemlerine değindi. Eski eserlerin tasarımcılarının dikkat ettiği unsurları anlatan Doğangün, hesaplarda dikkate alınmayan ancak yapı davranışlarını etkileyen dolgu duvarlar konusunu ele aldı. İstanbul'un ardından tarihî yapıların en çok Bursa'da bulunduğuna dikkat çeken Doğangün, eserlerin dikkatle incelenmesi ve güçsüz durumda bulunanlara müdahale edilmesi gerektiğini aktardı. Bursa'daki tarihî yapıların mevcut durumunu henüz inceleme fırsatı bulamadığını söyleyen Doğangün, "Çok geniş bir araştırma yapılması gerekiyor. Kent yöneticileri, Uludağ Üniversitesi yetkilileri ve meslek odaları bu konuda birleşip başarılı bir çalışma yapabilir. Umarım Bursa'da bulunan bu tarihî eser zenginliği kaybedilmeden değeri anlaşılır." diye konuştu.

Takvim
<<Mayıs 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31          
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.