Haberler

Venedik sözü

Tarih: 26 Haziran 2009 Kaynak: Taraf Yazan: Tuncer Köseoğlu, Fırat Alkaç
"Kadıköy Kokmasın" kampanyamıza son destek Belediye Başkanı Selami Öztürk'ten geldi. Taraf'a konuşan Öztürk, "Kadıköy Venedik olacak" sözü verdi. Ve müthiş projesini açıkladı: Kurbağalıdere'nin yatağı genişletilerek Devlet Malzeme Ofisi'ne kadar kanal açılacak. Derede gondollar sefer yapacak

Kim değiştirecek Kurbağalıdere'nin kokulu kaderini derken yolumuz Kadıköy'ün dört dönemdir Belediye Başkanlığını yapan CHP'li Selami Öztürk'ün yanına düştü. Öztürk, 15 günlük Avrupa gezisi dönüşünde ilk iş olarak İSKİ yetkilileri ile yaptığı görüşmeyi anlattı bize. Önceki günden itibaren de derenin kepçelerle temizlenmeye başlandığını müjdeledi.
Belediyecilik hizmeti verirken zaman zaman çatıştıkları AKP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile derenin tamamen temizlenmesi için ittifak halinde olduklarının da altını çizdi Öztürk.

Motorlarla yolcu taşıyacağız
Kadıköy Belediye Başkanlığı'nı 15 yılı aşkın süredir yürüten Selami Öztürk, göreve geldikleri ilk yıllarda Kurbağalıdere'nin toprak kaplanan yüzeyini temizlediklerini anlatarak başladı söze. Ancak daha sonraki yıllarda Büyükşehir Belediyesi tarafından da birkaç kez derede dip temizliği yapılmış olsa da kalıcı bir çözüm getirilememiş. Temizlikten bir yıl sonra koku sarmış tüm Kadıköy'ü; tıpkı şu anda olduğu gibi...

Derenin güçlü bir akıntısı olmadığı için denize döküldüğü Fenerbahçe Stadı'nın yanındaki bölgede deniz suyuyla karışmadığını anlatan Öztürk, şunları söyledi: "Sirkülasyon olmadığı için dere yatağından koku yayılıyor. Bunu önlemek için çelik borularla derenin suyunu açığa almak gerekiyor. Ancak bu çok pahalı bir yöntem. Biz de sirkülasyonun sağlanması için Kurbağalıdere girişine iskele yaptık. Buraya büyük yolcu motorları gelecek. Fenerbahçe'nin maçları olduğu gün futbolseverleri motorlarla taşıyacağız. Ayrıca her sabah ve akşam bu motorlar iskeleden yolcu alıp Eminönü ve Karaköy'e yolcu taşıyacak. Yolcu motorları sayesinde deniz suyu ile derenin suyu birbirine karışacak ve Kurbağalıdere doğal yollarla temizlenecek, dipte çökme olmayacak."

Kurbağalıdere'de Venedik hayali
Derenin genişletilerek bir kanal oluşturulması teklifini Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'a ilettiklerini söyleyen Öztürk, "Şimdilik hayal gibi görünüyor. Dere yatağı genişletilip Devlet Malzeme Ofisi'ne kadar bir kanal yapılırsa, burası Venedik gibi bir yer olur. İçinde gondollar sefer yapar" dedi.

Kadıköy Belediye Başkanı ile söyleşi yaptıktan sonra, belediyenin arkasından geçen Kurbağalıdere kenarından yürüyerek temizleme çalışmalarının yapıldığı yere gittik. Koku rahatsız edici keskinlikteydi. Dere ağzında kepçe çalışması sürüyordu. Kepçenin her suya dalışında çıkardığı, katran karası pislikti...

Takvim
<<Nisan 2011>>
Pzt Sal Çar Per Cum Cmt Paz
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  
Haber Bölümleri
Haber Kategorileri
Yayınlanan haberlere günlük olarak yukarıdaki takvimden, haberlerin kategorilerine ise aşağıdaki listeden ulaşabilirsiniz.